keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Harmaa makuuhuone

Kotiesittely etenee hitaasti, mutta nyt kurkataan meidän makuuhuoneeseen. Harmaata, harmaata, valkoista ja koivua, siinäpä meidän makkarin maailmaa.Sängyn pääty on jäänyt keksimättä, eri ideoita on ollut välillä, mutta toteutukseen asti ei ole koskaan päästy. Harmaata seinää koristaa nyt vuosia sitten ostetut "oksapalaset". Sanokaa te minkä nimisiä nämä ovat, itse en muista sitten millään... Yöpöytinä ovat minun vanhempieni vuonna 1972 ostetut Muuramen laatikostot. Muuramet ovat kyllä ikiklassikoita, ja ainakin minun suosikkejani.


Omimme rakennusvaiheessa yhden makuuhuoneen meidän pukeutumishuoneeksi. Varsinaista makuuhuonetta erottamaan teetimme lasiset liukuovet, joita voi pitää keskellä (kulku sivuilta) tai sivuilla (kulku keskeltä). Walk-in- vaatehuoneen kalusteena ovat Ikean Pax-sarjan koivuiset kalusteet, jotka ovat toimineet kuin unelma. Avokaappien siisteys sinänsä on haaste. Miehellä tämä onnistuu paremmin kuin minulla, ja olenkin ottanut tavaksi piilotella sekaisia laatikoita "sisustusmekolla", joka roikkuu laatikoiden edessä.
t hanna

P.S. Pitäisi pakata kesävaatteet pois, mutta se on niin tylsää hommaa. Paljon mukavampaa on ottaa ne esille...

9 kommenttia:

 1. Oletteko itse rakentaneet nuo väliseinät laatikostojen väliin pukeutumishuoneessa? Näyttää kivalta. Meillä on vaatehuoneen kalustus hankkimatta ja pax-laatikkoja minäkin olen sinne kaavaillut. Ajattelimme ostaa vaan komeron ilman ovia vai olisiko sinulla jotain vinkkiä antaa? Täällä otettaisi vastaan tosi kiitollisena, pää lyö jotenkin niin tyhjää ton vaatehuoneen(kin) kanssa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Annimanni, pitääpä tulla katsomaan!

  Mansardikaton alla: Kaappirivistö muodostuu 100cm ja 60 cm kaapeista, joten väliseinänä on näiden kaappien seinät. Ja meilläkään ei ole ovia, vaan ovat avokaapit. Tässä etuna se, että näkee yhdellä silmäyksellä koko kaapin sisällön eikä tarvitse availla ovia. Miinuksena puolestaan se, että sotkuisuus näkyy. Mutta kaapin ovethan voi ostaa myöhemminkin, jolloin voi katsoa miten avokaapit toimii. Toivottavasti jotain apua, vaikka täälläkin pää lyö aika usein tyhjää:):).

  VastaaPoista
 3. Törmäsin sattumalta blogiisi ja kuinka kaunista. Ihana makuuhuone. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ainutlaatuinen, tulehan uudestaankin käymään!

  VastaaPoista
 5. Moi, ei sinulla sattuisi olemaan tallessa tuon harmaan maalin sävykoodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voi, että minulla ei ollut täällä välikodissa sitä kansiota jossa maalikoodit olivat. Oikean harmaan sävyn löytämisessä (ettei taita vihreään tai liilaan) kyselin maalinsekoittajalta mitä sävyjä maaliin laitetaan ja mistä väristä maalin teko aloitetaan. Tästä oli iso apu, ja meillä ainakin sävy oli kauniin harmaa. Tosin lopputulos on aina riippuvainen ilmansuunnasta ja valon määrästä. Toivottavasti löydät oikean sävyn!

   Poista
 6. Moi! Olen etsinyt juuri tuollaisia vaalean harmaita verhoja, mistähän nuo on hankittu? :)

  VastaaPoista
 7. Hei, olen ostanut ne vuosia sitten Tallinnasta jostain kangaskaupasta. Ne ovat pellavaa, joten Tallinnasta sai sitä hieman edullisemmin. Toivottavasti löydät vielä sopivat verhot:).

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!