lauantai 30. tammikuuta 2016

Kukkaikkuna

Muistin juuri, että minullahan kännykkäkuvia unelmien kukkakaupasta, josta eilisessä postauksessa haaveilin. Tähän Tampereen Kukkaikkuna puotiin astelin sattumalta viime syksynä. Ja voi mikä ihanuus!


Täällä silmät lepäsivät, tai ei oikeastaan, vaan tähystivät joka suuntaan nauttien kaikesta. Uskomattoman upea paikka! Ihanasti aseteltuja erilaisia viherkasveja, monenlaisia ruukkuja, pussukoita ja maljakoita. Nojatuoli, jossa voi katsella ammattifloristin kukkasidontaa.


Ja nuo tummaksi, lähes mustaksi maalatut seinät ja katto antoivat ryhdikkään ja tyylikkään taustan kaikelle.


Kaupan leikkokukkavalikoimasta minulla ei ollut harmittavasti kuvaa, mutta niitä ei oltu suljettu kylmiöön tai jääkaappiin, vaan ne olivat näyttävänä rykelmänä vanhasta ovesta tehdyn pöydän päällä. Kysyin, miten ne menestyvät ja kauppias kertoi kylmäpuhaltimesta, joka oli kukkien yllä. Ja omasta viitseliäisyydestään, miten hän kantaa kaikki kukat takahuoneessa olevaan kunnon kylmiöön kun myymälä sulkeutuu.

Tälläisen suloisen hortensiakimppu floristi sitoi ystävillemme. 


t hanna

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on, täydellinen kukkien ja ruukkujen harmonia!

   Poista
 2. Oi että, mä voisin kuvitella kodinkin tuollainsena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin minäkin. Muutetaanko kukkakauppaan:)?

   Poista
 3. Onpas kivan näköinen kukkakauppa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, aivan upea. Kannattaa käydä ihastelemassa:).

   Poista
 4. Täällä meillä ei ole kuin kaksi kukkakauppaa ja miettinyt ,että oisko siinä itelle soppeli ammatti...mutta ko en tunne kukkia :( kuin muutaman. Teksin siitä kyllä mahdollisimman viihtyisän, että voi istahtaa ja juoda kahvit. Muutama sisustusjuttu vois olla myynnissä.Ihanat tummat seinät, jotka tuovat kyllä kauniisti vihreät lehdet ja kasvit esiin. I LIKE <3. Ihanaa kun joku näkee vaivaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haaveilen aina välillä perustavani kukkakauppa-kahvila-sisustuspuodin:). Ammattitaito vain puuttuu, mutta voihan sitä aina opiskella floristiksi. Lähdetäänkö yhdessä opiskelemaan;)?

   Poista
 5. Onpas kaunista ja lämmintä :)
  Tässä onkin hyvä kysyä, että miten hoidat peikonlehteäsi kun sinunkin kuvissa se kukoistaa niin hienona ja hyväkuntoisena. Meidän yksilö näyttää niin surkealta.. Kastelenkohan sitä liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan:).
   Peikonlehtemme on tosiaan kasvanut hurjasti, mietin juuri, että on jo vähän liiankin iso. Minulla ei ole mitään hoito-ohjeita, kastelen kun muistan, ehkä joka toinen viikko reilusti. Nyt ostoslistalla on sellaiset ravinnepuikot, jotka painan multaan. Kukka on ollut aina lähellä ikkunaa ja valoa, sillä varmaan osuutensa kasvuun. Talven pimeydestä monet kukat kärsivät, nosta vain valoon, anna lannoitetta, niin kyllä se siitä:).

   Poista
 6. Ihanat kuvat kukkasista. Tuo tumma tausta sopii kokonaisuuteen todella hyvin :) Kukat ovat ihania, olen joskus ollut pätkätyössä kukkakaupassa, jossa oli pakko opetella sitomaan kukkakimppuja. Todella haastavaa aluksi mutta myös ah niin terapeuttista työskentelyä :)

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!