sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vaaalea vaiko tumma?

Sisustusrintamalla on tummentunut. Vaaleiden sävyjen rinnalle ovat nousseet tummat väri, tummansininen, vihreä ja harmaa. Ne näyttävät kauniilta ja monet kalusteet nousevat eri tavoin esille tummaa väriä vasten. Tummassa huoneessa on mystistä ja kotoisaa tunnelmaa.

Olen pitkään pyöritellyt, että lähdenkö tähän tummuusleikkiin mukaan. Helpoimmin muutos olisi tehdä makuuhuoneeseen, ja monet sisustusbloggaajat ovat tämän jo tehneetkin. Valkoisen harmajan makuuhuoneen uusia kuvia odotellaan, Lisbet E:n makuuhuone on sekin värittynyt harmaalla. Form follows funktion puolestaan on valinnut harmaata mm. tv-huoneeseen.

Mutta onko tummat värit sittenkään meidän kodin juttu? Pidän vaaleiden sävyjen raikkaudesta ja valoisuudesta. Täällä pohjoisessa vaaleus tuo myös sitä kaivattua valoa kaamokseen. Meidän koko talossa on vallalla vaaleus, joten sopiiko tänne edes yksi tumma huone? Vai pitääkö pensselin heilua myös muissa makuuhuoneissa yhtenäisen tyylin säilyttämiseksi? En tiedä... No tässä tunnelmia makkaristamme, jossa taulut nojailevat edelleen seinään vasten ja odottavat tätä linjauspäätöstä.

MItä mieltä olet, maalaanko makkarimme tummaksi? Entä oletko sinä jo maalaillut seiniä tummemmilla sävyillä?

t hanna

16 kommenttia:

 1. Kyllä yksi tumma huone muun vaaleuden keskellä voisi olla ihan leikkisä ideakin.
  Kauniita tummia sävyjä löytyisi vaikka kuinka, mutta itseäni mietityttäisi juuri se pimeys ja tumman pienentävä vaikutus. Pienestä huoneesta voi tulla todellinen ahdas koppero.


  Jossain isossa (valtavassa) vanhassa ruokasalissa tai 40 neliön kokoisessa makuuhuoneessa tummuus pääsisi oikeuksiinsa.. sellaisia tilaukseen mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä näkökulmia, meidän makkari on normimakkarin kokoinen, jotakuinkin 14 neliötä. Mietintä jatkuu:).

   Poista
 2. Olen ollut samoissa mietteissä. Toistaiseksi olen tullut siihen tulokseen, että valoisuus on vain niin mun juttu, ettei meille varmaan tule tummia värejä. Korkeintaan ilmavia ja raikkaita vihertävän ja sinisen sävyjä :) Mutta tosi kauniita nuo tummat on, sitä en voi yhtään kieltää. Ja ihanaa, kun muut sitä tekee ja voi ihailla kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan jäänkö minäkin vain ihailemaan muiden tummia tiloja:).

   Poista
 3. Keväällä laitettiin makuuhuone ihan vaaleaksi, joten näillä näkymin meille ei ole tulossa tummia seiniä.Miettinyt jopa, että laittais työhuoneeseen raikkaamman tapetin tumman harmaan tapetin tilalle ja neidille tulee remontissa vaaleat seinät mustan tilalle eli meillä vaan vaalenee pinnat. Tykkään katella muilla ja ovatki tosi kauniita, mutta ite oon niin vaalean ystävä...varsinkin kun kevät tulee, haluaa raikkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että toisenlaistakin suuntausta on menossa:). Ja tärkeintähän on se oma fiilis, ei se mitä muut tekevät.

   Poista
 4. Täällä painitaan samoja ajatusten äärellä, maalatako vai ei. Toistaiseksi pysytty valkoisessa. Lykkyä päätöksentekoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jos maalaan tummaksi, saanhan sen aina takaisin valkoiseksi. Työtähän se toki vaatii:).

   Poista
 5. Ite oon menny sillä mustalla makkarin päätyseinällä jo kahdessa asunnossa ja tykkään edelleen. Ajattelen aina, että saahan sen sitten peittoon, kun viimein kyllästyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, maalia on helpohko vaihtaa. Viikonloppun tunteja siihen kyllä saa kulumaan:).

   Poista
 6. Meillä on jo tummaa sävyä ollut makkarissa jo useamman vuoden. Juuri viikonloppuna hieman vaalensin väriä/kokonaisuutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän makkari on kyllä kaunis. Niin ja saahan sen värin aina vaihdettua:).

   Poista
 7. Meille tulee tummansininen makkarin yksi seinä. Saahan sen aina maalattua peittoon, jos ei siitä pidäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tummansininen on kaunis, ja sopii varmasti makkariin erinomaisesti.

   Poista
 8. Minäkin mietin kauan ennen kuin maalasin olohuoneen seinän tummaksi, yhtään en ole mustaa seinää katunut! Tuo mielestäni sopivasti särmää ja kun kalusteet on vaaleita, ei myöskään pimennä yhtään.

  Tikkurilan sivulla on sellainen suunnitteluohjelma, jossa voi omaan kuvaan kokeilla eri sävyjä, oisko siitä apua pulmaan? Sivu löytyy täältä:
  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/artikkelit/kokeile_tikkurilan_uutta_varisuunnitteluohjelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Teidän tuo musta seinä on kyllä särmä:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!