lauantai 9. tammikuuta 2016

Pakkassohva

Pari päivää sitten kun pakkaset paukkuivat lähes kolmessakymmenessä, kannoin kaikki patjat, peitot, tyynyt, jopa runkopatjasängyt ulos kattoterasille tuulettumaan. Saunatuvan patjoista ja tyynyistä tuli oikein söpö pakkassohva. Paitsi, että eihän siinä tarkene köllötellä. Hyvä, että sain sormet kohmeesta kipristellen siitä otettua muutaman kuvan.Marttojen pakkastuuletusohjeissa käskettiin puistelemaan tai piiskaamaan peitteet. Mattopiiskan puuttuessa pengoin poikien asekokoelmaa, josta löytyy puinen miekkaviivotin, jolla sitten huiskin kuolleet pölypunkit lentoon.


Nyt on puhdas mieli, ja peitot:). Onko teillä ollut samanlaisia pakkastouhuja?

Tänään kun pakkasta oli "enää" 17, tuntuu, että voisi lähteä juoksulenkille:). 

t hanna

8 kommenttia:

 1. Ihana mattopiiska sulla tosiaan, repsahdin ihan nauruun sille.
  Meillä on myös hyödynnetty pakkasta ja ulkona on ollut mattojen sekä petivaatteiden lisäksi myös pakasteen sisältö.

  VastaaPoista
 2. Täällä on tänään siivottu ja viety kaikki mahdollinen ulos tuulettumaan. Kätevä tuo lasiterassi, sinne saa kaikki tuolien päälle ja vaikka vasta huomenna hakee sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lasiterassi on kyllä kätevä kaikkeen tuulettamiseen, ei tarvitse huolehtia lumi- tai vesisateesta.

   Poista
 3. Toissa päivänä täällä oli -28 astetta ja kaikki petivaatteet vein kartanolle. Vaatetta oli kyllä päällä, mutta nyt olen kauheassa flunssassa ja ei mikään parhain olo :( Kävin ostaan glögiä, vickiä levitellyt joka paikkaan ja syönyt väkeviä pastelleja. Toivottavasti tauti pian selätetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä tuuletteluinnossa on vaarana, että paleltuu ja tulee kipeäksi. Parenemista sinulle, lääkkeet tuntuvat olevan kohdillaan:).

   Poista
 4. Tekisin mielelläni saman operaation, jos olisi tarpeeksi pakkasta. Meillä kun vielä esikoisella todettiin juuri pölypunkkiallergia. Olen sitten tyytynyt vain pesemään vuodevaatteita 60-asteessa, ja siivouksen kanssa täytyy kai tyttären itsensäkin alkaa tsempata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin isoveljellä on pölyallergia. Luin, että 60 asteisessa saunassa tarvitsee pitää tekstiilejä vain tunnin, jotta punkit kuolevat. En ole tuota saunatuuletusta kokeillut, sillä tuntuu, että tuulettaminen pitää tehdä kylmässä eikä kuumassa:). Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon...

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!