perjantai 9. joulukuuta 2011

Omakotitaloja

Talon pohjaa väännetään ja käännetään, pyöritellään ja pähkäillään. Vaikeaa, mutta mukavaa. Tässä suunnittelupyörityksessä tarttuu kaikkeen mikä voisi auttaa päätöksen teossa (vai sekoittaako tämä päätä vielä lisää?), niinpä ostin vastikään ilmestyneen Omakotitaloja -kirjan (Hautajärvi, H. 2011).

Kirjassa on kauniita arkkitehtien suunnittelemia taloja eri puolilta Suomea. Teos eroaa vastaavista ulkomaalaisista siinä, että tässä talot ovat "tavallisia", jokaisella on mahdollisuus hankkia itselleen sellainen. Ne ovat kaikki myös koteja, eivät kolsoja näyttelytiloja. Pohjoinenkin on hienosti edustettuna, sillä mukana on taloja ja arkkitehtejä niin Oulusta kuin Rovaniemeltä. Tässä muutama itseä miellyttänyt kuva.

 Nuo liukuovet ovat upean yksinkertaiset, ei karmeja eikä listoja! Eikä oven paukuttelua:).

 Vanerilevyä on laitettu epäsymmetrisesti, jolloin pinta on elävä. Tuollaista meillekin!

 Suorakaidetalo on niin kaunis.

Tämä kuva on tallentunut vuosia sitten mieleeni yhdestä Glorian koti -lehdestä, ja miellyttää edelleen. 

Eleettömän hieno talo Rovaniemen maisemassa.

Kaikista taloista on mukana pohjapiirrokset, joita minä tutkailin erityisen tarkasti. Kun vielä on mahdollisuus vaikuttaa siihen meidänkin tulevan talon pohjaan.

t hanna

3 kommenttia:

 1. tuo vaneri on kylllä hieno!

  ja eka kuva ihan mahtava!

  VastaaPoista
 2. Katselin kirjakaupassa tuota samaa kirjaa :) Meilläkin kuvat 'pyörityksessä', vaikeeta tuntuu olevan. Vaikka tietää aika tarkkaankin mitä haluaa, ei kuvista meinaa millään tulla 'just-ne-oikeat'....

  VastaaPoista
 3. Retromoderni: Samaa mieltä, vaneri on kaunista.

  Anne: Sanopa muuta, vaikeaa vääntelyä:)

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!