lauantai 11. huhtikuuta 2015

Postereita Neuvostoliitosta

Vierailimme portugalilaisen ystävämme luona viime syksynä ja muistin, että en ole näyttänyt teille heidän ihanaa boheemia kotiaan.

Kodin tunnelman ja värintuojina olivat käsin maalatut propagandajulisteet. Kodin isäntä on työskennellyt Moskovassa ja keräili sieltä itselleen yli 200 maalattua julistetta, jotka kertovat kommunismin ihanteista. Ihan kaikki kaksisataa eivät olleet esillä, mutta tauluja oli silti vaikuttava määrä. Yksi taikka kaksi taulua olisivat näyttäneet tylsiltä, joten määrä antoi niille joukkovoimaa ja toivat kotiin vahvan persoonallisen leiman. Antakaa anteeksi kuvien laatu, sillä kameran akku loppui alkumatkasta, joten kuvat ovat napattu kännykällä.


 

Taulut olivat huikea väriläiskä, ja ne oli sidottu muuhun sisustukseen samansävyisillä matoilla. Vaaleat sohvat, verhot ja muut huonekalut rauhoittivat tunnelmaa.


Talon lämmin charmi näkyi talon pienessä puutarhassa, jossa kaikki ei ollut viivasuorassa ojennuksessa, vaan sopivasti sotkussa.


Etelä-Euroopan pihoilta löytyy marraskuussakin vihreää.


Koti, kuten koko ihana Lissabon, olivat täynnä hurmaavaa tunnelmaa! Kaupunki ei ollut liian kiilloteltu vaan siellä oli vähän rähjäistä, joka antoi kaupungille boheemin tunnelman. Huikea Atlantti ja hurjat jyrkänteet mereen sekä romanttinen Sintran kylä kaupungin kupeessa olivat vierailun arvoisia. Suosittelen lämpimästi Lissabonia!t hanna

2 kommenttia:

  1. Me oltiin Sintrassa häämatkalla neljä vuotta sitten. Aivan ihana paikka! Tehtiin päiväreissu Lissaboniin, mutta muuten pyörittin aikalailla pikkukylän tunnelmassa. Rento loma! T:Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se oli varmasti täydellinen häämatkakohde, pieni, idyllinen ja kaunis!

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!