sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kurkistus asuntomessujen pihoille

Vielä yksi asuntomessupostaus... Pihat ovat olleet aina yksi ihastelemani asia asuntomessuilla, ja olen aina kaivannut tarkempia tietoja pihoista. Nyt pihasuunnitelmat olivat päässeet Deko-lehdenkin asuntomessupainokseen, mahtavaa!

Miehen mielestä mahtava oli tämä tekonurmi, josta oli tehty golfgreen. En minäkään tätä vastaan ole, vitsailin, että laitetaan koko piha tekonurmea, olisipa huoleton ja ikivihreä (ks. tästä miten surkeasti voi nurmikolle käydä yhdessä talvessa).


Tämä penkki oli ihana, näitä oli talossa sisälläkin ja hyvältä näyttivät sielläkin. Penkin valmistaja on Aidine Oy/Hanna-Mari Nyblom.


Ristiinnaulittu puu, kasvaakohan se tuossa? Siitä voi tulla upea ilmestys, jos kasvu onnistuu. Tuo metalliristikko on kiva kasvikehikko, miksei ihan aidaksikin.


Tavallinen betonirengas näyttää hyvältä istutuksien kanssa. Halpa ratkaisu verrattuna valmiisiin isoihin betoniruukkuihin. Itse unelmoin kapeammasta ja korkeammasta, johon voisi istuttaa puun.


Kangasruukun ei tarvitse olla Bacsac, tämä on ommeltu Finlaysonin kerniliinasta. Kiva!


Edullinen ja kaunis betoniruukku tavallisesta harkosta. Tosin en ole nähnyt tällaista muotoa, mutta eiköhän rautakaupasta löydy kunhan osaa kysyä oikein.


Siperianlehtikuusilankku on terassin kunkku. Tätä haluaisin meille, mutta taitaa olla liian kallis vaihtoehto.


Pehmeä idea terassin kattoon, kangaspurje. Seinän metalliväri sopii hyvin kukkaistutuksien kanssa. 


Kekkilän vihervajan voi istuttaa terassillekin. Tässä pihassa ei ollut lainkaan nurmikkoa, ja silti se oli kiva. 


 Pihataidetta.

 

Viherkatto, vau! Sain miehenkin vakuuttuneeksi, että tämä toimisi mainiosti meidän katosrakenteissa (jotka ovat siis juuri valmistuneet). Selvitetään tarkemmin ensi vuonna.


Kivaa alkavaa viikkoa!

t hanna

P.S. Anteeksi kun kuvista puuttuvat talotiedot, en vain millään saanut kuvapaljoudesta enää mitään tolkkua mistä taloista mikäkin kuva oli...

5 kommenttia:

 1. Tuo kangasruukkuideahan pitää ottaa harkintaan. Meinattiin hankkia Bacsaceja, mutta nehän on helppo tehdä näköjään vaikka itsekin, ja kuosinkin saa juuri sellaisen kuin haluaa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja... Betonipenkki on ihana, samoin tuo betonirengas istutuksille.

  VastaaPoista
 3. Kimmo: Ei muuta kuin ompeluhommiin:), minulta se ei onnistu, mutta josko mummo auttaisi.
  Pirpu: Betoni on hieno matsku, oppisipa joskus tekemään itse ne ruukut. Betoniaskartelukirjan jo omistan, ja kerran olen käynyt kurssillakin, mutta mitään kunnollista en ole saanut aikaiseksi:(

  VastaaPoista
 4. Tuollaiset säleikköpuut viihtyvät erinomaisesti kapeassa tilassa. Kunhan muistaa alkuaikoina kastella ja jatkossakin lannoittaa ja leikata ylimääräiset kasvustot pois. Esim. säleikköomenapuista voi saada paljonkin satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Pitääpä miettiä mihin meille tuollaisia säleikköpuita istuttaisi.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!