maanantai 4. helmikuuta 2013

Vanerinen saunatupa

Koivuvaneri on ihanaa! Ja sitä onkin tuhlattu meidän saunatupaan, sillä koko huone on vaneroitu seinistä kattoon. Hienon työn teki Vänttilän taitava Olli, kiitos hänelle viimeistellystä jäljestä!

 
 

Saunatalossa on vielä pientä viimeistelyä. Vessan ovi, lauteet ja lasiseinä saunan ja pesuhuoneen välillä odottavat asennusta.

Sormeni syyhyävät sisustamaan tätä kodikasta tilaa ja monta vaihtoehtoa pyöriikin mielessäni: tuleeko räsymattoista mökkityyliä, raikkaan sinistä saaristolaishenkistä,  vaiko modernia ja pelkistettyä?

t hanna

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis. Onko vaneri pontattua vai eikö kiinnitystä vain näe kuvista? Näyttää niin viimeistellyltä!!

  VastaaPoista
 2. Kaunista. Samaa ihmettelin minäkin, miten vanerit on kiinni?

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hyvän näköstä vaneria! Mulla haaveissa ihan tollanen lyhyt seinänpätkä vanerista, mutten ole vielä keksiny miten sen kiinnittäisin! :) Satuinpa lauantaina lenkkeilemään ja olen aivan varma, että kävelin teidän talon ohi. Tai jos erehdyin niin joku rakentaa tänne meiän seudulle erittäin paljon saman tyylistä taloa! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos ystävät, ja kiitos kuuluu kyllä Ollille joka tämän hienon työn teki. Vanerit ovat ihan "raakaa" sisustusvaneria, joka on nauputeltu pienillä nauloilla seinään kiinni. Alla koolauslaudat, aina niin, että raon kohdalla on lauta, jolloin välistä ei pilkistä eristysmateriaalia.

  VastaaPoista
 5. Löysin tämän vanhan postauksen, kun katselin mihin kaikkialle olette vaneria laittaneet. Todella kauniin näköistä pintaa! Ilmeisesti kyseessä ei ole Bauhaus-tyyppinen sekavaneri? :) Meille olisi tulossa vaneria yhden pikkuvessan kattoon, mutta jäin miettimään millä sen kiinnittäisi. Kuinka paksua vaneria laitoitte kattoon ja millä saitte sen noin siistin näköisesti kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara, kyseessä on sisustusvanerin nimellä kulkeva vaneri, sitä taidettiin ostaa Puukeskukselta. Paksuus on n. reilun sentin ja se on kiinnitetty pienillä nauloilla, jotka eivät erotu puusta.

   Poista
 6. Hei, millä olette käsitelleet vanerin että se säilyttää kauniin vaalean värinsä?
  -mie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tällä hetkellä käsittelynä on vain Nano1 -niminen suihke. Tarkoitus on nyt uusia pinta ja purkit Osmo colorin uviwax-purkit jo odottavat inspiraatiota. Tämä uviwax on vastikään markkinoille tullut suoja-aine, joka säilyttää puun vaaleuden. Mm. luontokeskus Haltian puupinnat on käsitelty tällä.

   Poista
 7. Heippa. Aivan upea. Onko sulla mahdollisuutta lähettää lähikuvaa kiinnitysnauloista vanerissa? liisahelomaa@gmail.com

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!