keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Aurinko- ja näkösuoja

Tarvitsimme erityisesti olohuoneeseen ja poikien huoneisiin auringon- ja näkösuojan. Puntaroimme rullakaihtimien ja sälekaihtimien etuja, ja tässä meidän plussat ja miinukset kummallekin (teen lähes aina tällaisia plus-miinuslistoja, jos en osaa päättää):

Sälekaihtimet: 
Plussat: auringonvaloa voi säädellä, antavat alhaalla olessaan ja auki vähän näkösuojaa eivätkä peitä näkymää taikka valoa
Miinukset: keräävät pölyä (meillä on kiinteät ikkunat, joten niitä ei voi laittaa lasin väliin)

Rullaverhot:
Plussat: kauniit, voi asentaa ikkunan yläpuolelle, joten eivät vie yhtään lasipinta-alaa
Miinus: ovat joko kiinni tai auki, välimuotoa ei ole (inhoan suljettuja verhoja, ja myöskin ovia)

No, vaakakuppi painoi valinnan sälekaihtimien puolelle. Aluksi ajatuksena oli hankkia puiset valkoiset kaihtimet, mutta hinta oli hirmuinen (yli kolme kertaa alumiinisiin verrattuna). Puusälekaihtimet ovat isoissa ikkunoissa myös painavat, joten sain toisen syyn vaihtaa puiset alumiinisiin:). Ja tässä ne ovat: valkoiset alumiinikaihtimet, 35 mm säleellä. 
Tykkään sälekaihtimien siivilöityneestä valosta:)!

t hanna

5 kommenttia:

 1. Kaunista! Ja kyllä sälekaihtimet on kätevät. Ihana blogi sinulla, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu, kiva kun tulit tänne. Sinun blogisi onkin minulle jo tuttu:).

   Poista
 2. Tämä nyt on vähän myöhässä, mutta rullaverhoistakin on nykyään saatavissa vaihtoehto, joka ei ole vain joko auki tai kiinni, vaan voi säädellä!

  http://kiveajaunelmia.blogspot.fi/2012/10/zebrano.html

  http://omavalkoinenkoti.blogspot.fi/2012/03/magiclight.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, ihailinkin noita verhoja blogissasi:), ne ovat kauniit. Jossain Habitaressa myös Habitaressa hypistelin samanlaisia. Koin kuitenkin, että kangas on vielä liian peittävä vaikka olisikin auki. Minulla vähän suljettujen paikkojen kammoa, joten kaikki vähänkään peittävät vaihtoehdot eivät tunnu mukavilta... Siksi pidän myös sälekaihtimia ylhäällä aina kun mahdollista.

   Poista
 3. Hei, meilläkin on sälekaihtimet, jäälkikäteen asennetut, aluksi ajattelin, että ovat liian toimistomaiset. Kyllä ne nyt toimivat oikein mainiosti, vaikka maisemaa en haluakaan peittää. Tyytyväinen olen valintaani tai valintaamme, pitää sitä miestäkin joskus ainakin kuunnella...

  Rentouttavaa viikonloppua,

  terkuin Sari

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!