sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Eteisessä

Eteisen sisustusmateriaalit ovat samat kuin muuallakin asunnossa. Se oli tietoinen valinta, sillä halusin pitää koko paletin mahdollisimman yksinkertaisena.

Koivuvaneria on eteisessä penkin päällä ja sivuseinässä. Lattiassa on portaikon kanssa yhtenäinen Golvabian kokolattiamatto, joka on pingotettu listojen alle. Matto ei ole liimattu, vaan alta löytyy samaa mustaa laattaa kuin yläkerran kylppäristä. Parketin ja lattiamaton välissä on saarnilista. Kromi on ollut meillä pannassa, en pidä sen puhtaanapidosta, joten mm. ovenkahvat, vetimet ja upotetut valaisimet ovat kaikki valkoisia.

Ehdoton vaatimukseni eteiselle oli, että kengille pitää löytyä paikka heti oven vierestä. Aallon kalusteelta tilattiin mittatilauksena avolokerikko, johon mahtuu aktiivikäytössä olevat kengät. Muille jalkineille on varattu yksi kokonainen komero ja teknisen tilan yhteydessä oleva urheilueteiseen saa piilottaa urheilukengät.


Musta Ikean peili löytyi vanhastaan ja sopi tilaan mainiosti. Eteinen odottaa vielä peilin päälle ja sivuseinälle jotain tunnelmavalaisinta, jotta kirkkaita kattovaloja ei tarvitsisi aina pitää päällä. Lisäksi haaveissa on toteuttaa jonkinlainen perheen muistitaulu, johon saisi siististi kalenterin, lasten piirustuksia, teatterilippuja ja muuta sekalaista, mutta tärkeää.


Näkymä olohuoneesta päin. Musta ovi terävöittää vaaleutta. Vasemmalla on koivuvanerinen vierasnaulakko, jonka tarkoitus on pysyä lähes tyhjänä, sillä jokaiselle perheenjäsenelle on oma komero. Aallon kalusteelta tilattiin mittatilauksena kattoon asti ulottuvat komerot (huonekorkeus 2450 mm) ja matalalla sokkelilla. Ovi on kalvopinnoitettu ja vedin on valkoinen Lungo.

Samalla kun minä harrastin valokuvausta tätä postausta varten, pojista toinen makasi päämajassa piilossa ja toinen vakoili valeasussa äitiä.  Enkä tietenkään huomannut mitään:).


Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!


t hanna

P.S. Uskotte varmaan, että talven rakentamisen jälkeen meidän piha on karsea, sieltä kantautuu sisälle kasoittain sahanpurua ja hiekkaa... Ja kun urheilueteinenkin on vielä vähän vaiheessa, ei siitäkään ole apua tämän sotkun hallitsemisessa. Ehkä ensi keväänä tilanne on parempi niin ulkona kuin sisällä.

21 kommenttia:

 1. Kiva eteinen :) Selkeä ja yksinkertainen, tyylikäs!

  VastaaPoista
 2. Kaunis, selkeä ja ajaton eteinen, tykkään! Onko tuo matto mikä merkki/väri Golvabian mallistosta? Ilmeisesti sitä saa tilattua ihan haluamansa kokoisen (pienemmänkin) palan? Mitä materiaalia maton pohjapuoli on, eihän naarmuta alla olevaa laattaa? Meillä myös mattamusta laatta. Uuden kotimme tuulikaappiin olen ajatellut vastaavaa mattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on Golvabia väri Ljus beige. Maton tilausleveys on 4 m, hinta neliöissä. Ymmärtääkseni kovin pientä palaa ei pysty tilaamaan, mutta kannattaa aina kysyä. Meillähän samaa mattoa on portaissa, joten sitä tilattiin kerralla enemmän. Maton pohjan materiaalista en osaa tarkkaan sanoa, mutta meillä ainakaan ei naarmuta laattaa.

   Poista
 3. Täällä mietitään eteisremonttia ja aika samanlaisia suunnitelmia kuin teillä. Saanko kysyä paljonko teidän eteisen kaapistot ja tuo kenkähylly tulivat maksamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Salla, eteisen kaapit ja kenkähylly tulivat samassa tarjouksessa kaikkien muidenkin kiintokalusteiden kanssa, joten tarkkaa hintaa en osaa sanoa. Mietimme kyllä ensin Ikean komeroita, mutta niiden korkeus ei sopinut eteiseemme. Ikean keittiökaapeista voi rakentaa itsekin tuollaisen istuinpenkin, vanhassa kodissa meidän eteiseen sopi kooltaan expedit-hylly, joka toimi niin penkkinä kuin kenkäsäilytyksenä erinomaisesti.

   Poista
  2. Niin ja tsemppiä remppaan:)!

   Poista
 4. Todella hyvin suunniteltu eteistila! Jotenkin se on aina hirmu vaikea "sisustaa", sillä tavraa tuppaa lojumaan siellä täällä, eikä oikein koskaan ole tarpeeksi tilaa :D

  Teillä tämä on onnistunut hyvin eikä tila näytä ahdetulta nurkalta, kuten aika usein ainakin meillä tuntuu olevan.

  Erityispisteet vakoilevista murusista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JuttaEmilia, meillä on kotona kova kuri, jotta järjestys pysyy. No ei se aina tietysti näin siistiltä näytä:).

   Poista
 5. Tykkään erityisesti tuosta kenkähyllystä :)

  VastaaPoista
 6. Hei Hanna!

  Montaa kertaa en ole ehtinyt täällä vielä vierailla, mutta talonne miellyttää kovasti silmääni (tai siis niitä molempia). Halusin jakaa blogitunnustuksen sinulle eteenpäin joka löytyy blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, olipa mukavia uutisia. Tulen kurkkaamaan haastettasi:).

   Poista
 7. Moikka,

  Lattiamatto näyttää hyvältä. Onko sen puhtaanapito hankalaa lapsiperheessä? Mitä kautta tilasitte tuota? Saanko vielä udella sen neliöhintaa?
  Meillä on uusi koti suunnitteilla ja etsin suoriin portaisiin materiaalia, joka olisi turvallinen pienille kulkijoille :)

  Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riina, puhtaanpito on sujunut tähän asti mainiosti imuroimalla. Matossa ei näy hiekka eikä pihalta kantautuva sahanpuru, kiitos maton tekstuurin ja värin (beige harmaalla loimella). Matto tilattiin oululaiselta parkettiliike SÄkkiseltä ja neliöhinta oli n. 50 e hujakoilla.

   Poista
 8. Tuo avolokerikko sopii todellakin eteisen kuin nenä päähän! Täytyy myös hyödyntää puuseppää ja mittatilaustyötä omassa asunnossa niin saa tyylikästä ja sopivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mittatilaustyö kyllä kannattaa! Eikä ole edes niin arvokasta kuin luullaan.

   Poista
 9. Moi,

  vau mikä portaiden päällyste! Ollaan siis etsimässä mattoa portaisiimme (turvallisuussyistä, ei ole liukas). Refernssikuvia on ollut vaikea löytää ja jos löytyy, eivät ole yleensä kovin innostavia. Mutta nyt tärppäsi! :)
  Voisitko ystävällisesti kertoa vielä tarkempia tietoja ko matosta, valmistaja ja nimi esim? Jos vaikka löytäisin jostain, että pääsisi käsin hypistelemään. Teillä on muutenkin sisustus juuri minun makuuni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:), siksi onkin hyvä, että blogeja on olemassa, itsekin olen monta tietoa ja ideaa niistä saanut.
   Matto on Golvabian valmistama, nimeltään Clipper ja värisävy on Ljus beige, ja mattoa on saatavilla ainakin Oulussa Säkkisellä, jossa myöskin mallipaloja hypisteltäväksi. Lisätietoa myös täältä http://www.golvabia.se/Produkter1/Textilgolv/Clipper/.

   Poista
 10. Kiitos paljon tiedoista!
  Yksi kysymys olisi vielä. Kuvan perusteella näyttää, ettei portaikossa ole tarvinnut listoittaa/huolitella maton ja seinän rajaa. Onko näin? Oliko vaikeaa saada siististi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva jos näistä jutuista on apua.
   Mattoa ei ole tarvinnut huolitella tai listoittaa reunoista, asennuksen teki ammattimies Säkkiseltä, joten en tiedä oliko vaikeaa:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!