sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Raksavinkki: Kokemuksia kiertoilmatakasta

Meillä on kiertoilmatakka ja olemme olleet siihen tosi tyytyväisiä.

Takan mallin kanssa meillä ei ollut montaakaan vaihtoehtoa, koska piippu ei menekään kattojen läpi, vaan suoraan seinän läpi ulos. Mutta onneksi löytyi tämä siro ja ajaton malli Austroflam Silm 2.0.


Takka tuottaa heti sytyttämisen jälkeen lämmintä ilmaa huoneeseen. Eli takka imee kylmää ilmaa sisäänsä ja puhaltaa sen lämpimänä takan yläpuolelta heti huoneeseen. Takkaluukku on kulmamalli ja onneksi lasit ovat tarpeeksi isot, jotta tuli näkyy kunnolla. Ainoa miinus on, että luukut savustuvat helposti ja niitä pitää putsata usein.


Takan pinta kuumenee ja vaikka kuvassa onkin mieheni käsi, ei siinä pitkään pysty kättä pitämään.


Kiertoilmatakat ovat pieniä, joten ne voi laittaa pieneenkin tilaan.


t hanna

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen takka. Meilläkin on kohta puoliin etsinnässä joku kevyt takka ja seinän läpi -ratkaisut taitavat olla ainoat mahdolliset. Edessä on vanhan talon remontti ja sen olemassa olevat tulisijat ovat alakerrassa ja hormi väärässä paikassa. Haluan yläkerran olohuoneeseen takan ja sellaisen laittaminen ei ole mikään ihan pikku homma. Kaiken lisäksi haluan takan pystyvät oikeasti lämmittämään tilaa esim. sähkökatkojen aikana eikä siis voi olla vain sisustuselementti.

    VastaaPoista
  2. Meillä takka myös lämmittää, ei siis pelkkä sisustus. Vastikään katsoin sisälämpötilaa ennen takan sytytystä, ja lämpö nousi puolesssa tunnissa puolitoista astetta.

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!