maanantai 23. joulukuuta 2013

Meidän joulu

Meidän jouluun kuuluu hyppysellinen punaista. Se on väri, jota ei muulloin meidän sisustuksessa näy, siksipä se tuo sen erityisen joulun tunnelman.

Meidän joulussa on kukkia. Tänään keräsin vielä männynoksia koristamaan niin ruokapöytää kuin makuuhuoneita ja vessoja.
Meidän joulu on herkkuja, mutta perinteisiä jouluisia ovat vain piparit ja konvehdit. Kinkun sijaan meillä syödään kalkkunaa (joka parhaillaan levittää ihanaa tuoksuaan kotiin) ja laatikot korvataan hunajapaahdetuilla kasviksilla. Kaloista pöytään pääsevät vain graavilohi, savusiika ja mädit. Leivonnaisia tehdään joka joulu fiiliksen mukaan, tänä jouluna kokeilin Royal-kakkua ja tuttua puolukkamasariinia. Illalla syödään poropiiraita ja monenlaisia juustoja (joista paras on Saint Agur kera piparin). Namut ovat katettu herkkupöytään, josta jokainen voi kerätä mielimakeisensa.


Perinteisesti paketoimme lahjat aatonaattona, ja nyt alkaa meidän urakka.Joulukuusi on koristeltu tänään ja ensimmäistä kertaa sisällä on pihtakuusi, joka näyttää suloiselta. Siitä kuvia myöhemmin.

Iloista ja ihanaa joulua teille kaikille!

t hanna

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti sinulla oli mukavat pyhät!

   Poista
 2. Hyvää joulua! Eikös se ole eka uudessa talossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, samoin sinulle ihanaa joulua. Kyllä ensimmäinen joulu täällä:).

   Poista
 3. Hei ihana blogi sinulla. Liityin lukijaksi samointein. Linkitän blogisi myös blogini suosikkeihin, if you don't mind... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva Tarja! Tervetuloa joukkoon. Pitääpä tulla vastavierailulle.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!