tiistai 3. kesäkuuta 2014

Hylly yrteille

Pelastin autotallista vanhan Lundian hyllyn yrtteille ja sehän toimii tarkoituksessaan mainiosti. Kannoin sen suojaan kattoterassille, jossa kasvit pääsevät alkuun vähän lämpöisemmässä ilmassa kuin ulkona. Valoakin siellä riittää, kun katto on lasia.

Toiveena olisi vielä kylvää salaattia ja rucolaa ruukkuihin, mutta olen aina niin myöhässä liikkeellä, että en ole vielä onnistunut löytämään mistään siemeniä. Mansikatkin kasvavat vielä ruukussa, sillä mansikkamaan perustus taitaa jäädä ensi kesällä.


Yhtään ruukkua ei tarvinnut ostaa, sillä puutarhavarastossa lojuu n. 40 ruukkua, eri värisiä, itsetehtyjä, savisia, muovisia ja metallisia. Yrttihyllyn punasaviruukkuja piristin yhdellä vanhalla valkoisella Arabian ruukulla (näitä meillä oli lapsuudenkoti täynnä).

Pesin eilen mäntysuovalla ja letkulla kattoterassin lattian ja tulipa ihana tuoksu. Maalaamme terassilaudat kunhan löydämme sopivan harmaan sävyn ja kunhan tulee inspis. Onko teillä muuten suosituksia harmaasta, joka ei taita vihreään eikä siniseen?

t hanna

2 kommenttia:

Kiva kommentti lämmittää mieltä!