keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Meidän punaisen maton paikka

On tänään saunatuvalla. Kesällä se olisi ehdottamasti kattoterasilla. Sunnuntaiaamuna se voisi olla meidän makkarissa, lasten mielestä ehkä portaiden alla olevassa komerossa (joka on aina sekaisin, ja jota ei ikinä esitellä tässä blogissa). Useimmiten se voisi olla ruokapöydän äärellä tai keittiön saarekkeen reunalla. Monta mieleistä paikkaa siis.

Tänään kuitenkin saunatuvalla, sillä rakastan sen koivuvaneriseiniä- ja kattoa sekä sohvaa. Mies nieleskeli rakennusaikana pari kertaa ideaani koivuvanerilla päällystetystä saunatuvasta, mutta on monta kertaa myöntänyt, että hyvä kun sain myytyä ideani hänelle.

Tämä on meidän mökki, erillinen talo, jonne on kiva pyrähtää kattoterassin kautta, jonne on kiva siirtyä odottelemaan saunan lämpeämistä, jonne kukaan ei näe, ja jonne voi majoittaa vieraat omaan rauhaan. Ja jossa saan rauhassa lukea sen maailman jännimmän dekkarin loppuun.

Tässä sohvalla olisi minun punainen mattoni:


Sohvalla kölliessä näkee papan tekemät harjanvarsinaulakot, ja ne ovat edelleen mieluiset. Alimmaisessa roikkuu mummon ompelema maailman paras hiuspyyhe, joka suojelee hiuksiani saunan lämmöltä.


Samalla voin iloita yhdestä lempituolistani (Nikarin puutuoli), joka löysi kauneimman paikansa täältä.


Ja taivastakin näkyy:)! Saunatupa on toisessa kerroksessa ja naapurikorttelissa on vain yksikerroksisia taloja, joten näkymä tänne on taivasta, kattoa ja puiden latvoja.


Saunatuvalle tullaan kattoterassin kautta, ja tässä sohvalla lökoillessä sinne myös näkee.


Kiitos haasteesta ihanalle ex-minimalistin tunnuksia -blogille ja sen kirjoittajalle Riikalle. Haaste puolestaan on lähtöisin tyylikkäästä oululaisesta Luumutar -blogista:

Blogihaaste: Punaisen pyöreän maton paikka
Kuvaa kodistasi se paikka, johon sinä laittaisit punaisen pyöreän maton, jos esittelisit kotisi ohjelmassa Suomen Kaunein Koti. Kuvaa ensin paikka, mihin maton laittaisit. Ota sen jälkeen kuvia eri suuntiin, tai siihen yhteen mieluisaan suuntaan vähän kuin matolla seisten. Voit myös perustella valintasi. 
Mainitsethan  haasteen alkuperän ja linkität sen Luumutar-blogiin/tähän alkuperäiseen haastetekstiin.
t hanna

4 kommenttia:

 1. Kaunis saunatupa tosiaan! Itsekin olen haaveillut tulevaan uuteen taloomme vaneriseinä ainakin johonkin, mutta niitä on näkynyt aika vähän kuitenkaan missään että olisin saanut miehellekin esiteltyä kuvallisena tän ideani. Nyt voinkin näyttää nämä kuvat, kiitos :-)

  VastaaPoista
 2. No ei hullumpi paikka punaiselle matolle! Nuo vaneripinnatkin vain kaunistuvat vanhetessaan, kun puu patinoituu. <3

  VastaaPoista
 3. näyttää ihanalta!!! Hanna Koo

  VastaaPoista
 4. Kiitos Lyde, Riikka ja Hanna Koo!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!