sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Puu ruukussa

Olen pitkään haaveillut ruukkuun istutetusta puusta, mutta kun asuu pohjoisessa se ei olekaan itsestään selvyys. Mutta päätin testata. Päällystin vanhan ruukun styroksilla ja istutin ruukkuun rungollisen riippahernepuun. Se on pieni puu (tai oikeastaan runkoon vartettu pensas), joka kasvaa n. 2 metriseksi ja kestää hyvin kuivuutta.

Alkukeväästä puuni oli aivan rutikuiva, ja näytti kuolleelta. Melkein heitin sen roskiin, mutta onneksi maltoin mieleni, sillä pari pikku ämpärillistä vettä ja katetun terassin lämpö auttoivat ja puuni heräsi eloon.Pieni juuriversokin nousee ruukusta.


Ja se kukkiikin:)!


Nyt saan iloita kattoterasilla puun vihreydestä. Kattoterassille puu sopii muutenkin hyvin, se on tarpeeksi iso tuomaan vihreyttä 26 neliön terassille.


Pihahommia tiedossa tällekin päivälle. Puutarhurinoviisi osti viime kesänä ison läjän kuorikatetta, jonka levitteli kukkapenkkiin rikkaruohojen esteeksi. Nyt sitten raavin sitä pois, kun tarkoitus olisi laittaa sinne penkkin perennoja. Näyttää ja tuntuu hölmöläisten hommalta tämä edestakainen työ...

t hanna

12 kommenttia:

 1. Ihana puu ja aivan ihana terassi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, terassi onkin meidän suosikkipaikka:).

   Poista
 2. Meillä on riippahernepuu etupihalla, nyt se on kasvattanut viereen uuden. Teillä on ihana terassi! Olen mietiskellyt meille tulevan lasiterassin lattia yms. materiaaleja. Onko tuo puuritilä helppo puhdistaa lattiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku, puu on lämmin materiaali, joka minusta terassilla paras:). Tässä kattoterassilla en oikein miettinytkään muuta materiaalia (enkä tiedä mitä muuta siihen olisi voinut laittaakaan). Tämän terassin pesen muutaman kerran vuodessa letkulla ja runsaalla vedellä, väliajoilla imuroin. Minusta helppo pitää puhtaana.

   Poista
 3. Hei, meilläkin tämä riippahernepuu viihty kyllä ihmeen hyvin täällä Rovaniemen korkeudella. Terassista puheenollen, mistä olette lasituksen hankkineet? Meillä vihdoin alkaa tämä terassin teko, uudesta makkarista sinne pääsen aamukaffille, sitä olen vuoden odottanut!

  Mulla pihahommat hieman jääneet, kun sairastuin umpipussin tulehdukseen, mutta kun voimia riittää, olen taas pihan kimpussa,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sari, toivottavasti voit jo paremmin! Lasitus tuli rakennuttajan kautta muistaakseni Glascon oli firman nimi. Heitä en kyllä voi suositella, lasikattoa on korjailtu vähintään 20 kertaa ja edelleenkin se vuotaa...

   Poista
 4. Onpa kivannäköinen tuo riippahernepuu! Mäkin olen haaveillut ruukkuun istutetusta puusta, mutta en ole saanut tehdyksi mitään sen eteen. Onpa onni, kun muut testailee ja kertoo sitten toimiiko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi nämä blogit ovat niin mainioita, itsekin saan monenlaisia ideoita:). Nyt vain puu ruukkuun ja peukut ylös:).

   Poista
 5. Hyvä idea ja voisi kokeilla itsekin vastaavaa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sike, en ole mikään viherpeukalo, joten jos onnistuin, muillakin mahdollisuus:).

   Poista
 6. Hei, Oletteko vaihtaneet terassin värin? Miltä valkoinen terassi vaikuttaa näin vuoden käytön jälkeen? Onko ollut vaikea pitää puhtaana? Jääkö siihen helposti tummat tai esim. ruohosta vihreät kävelyjäljet? Miten väri kesti talven? Itsekkin mietin tuota valkoista väriä terassiin, mies vain pitää sitä hyvin epäkäytännöllisenä värinä ruskeaan verrattuna:) Onko se sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerran terassi on ollutkin koko ajan harmaa, alakerran terassi on valkoinen. Hyvältä näyttää vuodenkin jälkeen, mutta jo viime kesänä kahden petsauksen jälkeen totesin, että kolmas kerta tasoittaa värin vielä paremmin. Ja se on vielä tekemättä. Olen kyllä tyytyväinen valkoiseen väriin! Ja jos se ei miellytä käytössä, on se ainakin helppo petsata tummemmaksi myöhemmin:), meillä ei kyllä tätä aikomusta ole:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!