perjantai 7. elokuuta 2015

Perennapenkissä

Suunnittelematon blogihiljaisuus taitaa nyt päättyä:), johonkin ne päivän tunnit ovat menneet ja koneelle en ole ehtinyt tai malttanut istahtaa.

Yksi aikaa vienyt projekti on tietysti piha, jonka maamylläykset ovat tältä kesää suurin piirtein ohi ja perennat ovat päässeet kukkapenkkiin. Perennapenkin keskipiste on suoraan terassin pariovien edessä, joka näkyy myös suoraan ulko-ovelta. Olen istuttanut sinne rönsytiarellaa, niiden taakse on tulossa vielä unikkoa. Sivuilla on symmetrisesti kolme pallobrabantia ja yksi siilikuusi. Rönsytiarellojen keskelle suunnittelen puutarhapenkkiä. Penkki saa olla kukkien ja vihreiden lehtien ympäröimä ja se valaistaan syksyllä matalilla kohdevaloilla. Talvellakin penkki näyttää varmasti kivalta lumen ympäröimä.Olen iloinen rungollisten syreenien rivistä, joka nyt, kun aitakin on valmis, näyttää kivan särmältä.  Sen alle olen istuttanut heinämäisiä pikkutarhanpäivänliljoja ja erilaisia kuunliljoja. Nämä eivät kasva yli 60 cm, jotta syreenien rungot pääsevät aina esille.

Pari aukkoa odottaa vielä kasveja, mutta vielä en osaa päättää tuleeko niihin lisää kuunliljoja vaiko jotain pientä pensasta.
 Vielähän nämä kaikki ovat pienoisia ja vaatimattomia, mutta toivottavasti muutaman vuoden päästä jo rehottavat runsaampana.

t hanna

4 kommenttia:

 1. Kaunis perennapenkki siitä tulee! Nuo syreenit on niin ihania ;)

  VastaaPoista
 2. Perennojen istuttaminen on aina jännää, kun vasta vuosien jälkeen oikeasti näkee, millainen lopputulos on - mutta hyvään alkuun penkki on ainakin päässyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on jännää, mutta kun ei oikein malttais odottaa..:)

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!