perjantai 30. elokuuta 2013

Skandinaavista vintagea

Kuva-arvoituksen kuvissa olivat olohuoneemme uudet kaunottaret! Ben af Schultenin Artekille suunnittelemat 411 nojatuolit. Nämä jo tuotannosta poistuneet nojatuolit löytyivät turkulaisesta Festartdesign antiikkiliikkeestä.

Näissä oli kaikki toiveeni kohdallaan. Jotain kunnolla vanhaa meille piti saada, jotta koti ei näytä huonekaluliikkeeltä (vaikka meille ei ole ostetukaan yhtään uutta huonekalua tänne uuteen kotiin). Jotain skandinaavista, kun se vain iskee minuun. Jotain puuta, jotta saamme valkoisuuteen lämpöä. Ja tietysti niitä vierasistuimia, ja näissä on yllättävän hyvä istua. Istuimien alkuperäinen musta pellavakangas on vähän kulunut, mutta se ei haittaa. Tosin haaveissa on vaihtaa ne joskus ruskeaksi nahkaksi (sellaiseksi luonnonväriseksi).Kivoja viikonlopun päiviä teille kaikille! Meillä on juhlaviikonloppu tulossa, kiva kaivaa esiin korkkarit ja korut. Puhekin pitäisi vielä laatia lauantain kemuihin:).

t hanna

15 kommenttia:

 1. Wau, miten hienot! En olekaan tuossa liikkeessä käynyt, pitääpä poiketa, kun sieltä tällaisia helmiä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ovat kyllä minustakin kauniit. Voi, sinä pääset käymään liikkeessä, minun pitää vain ihailla netin kuvia.

   Poista
  2. Kurkkasin nyt vasta tuon linkin ja tajusin, että olenhan minä tuolla käynyt, nimi ei vaan jäänyt mieleen. :) Siinä nurkilla on useampikin vanhan tavaran liike. Turussa on kyllä hyvät second hand valikoimat, ei voi valittaa!

   Poista
 2. Hei, no tämähän menee jälleen yksiin, samaisia tuoleja olen havitellut minäkin. Pidän juuri keveän ilmeen vuoksi ja nämä tuovat sopivasti särmää omaan kotiin. Ja teille sopivat hyvin! Laadihan sinä puhetta, minä laitan lapset iltapesulle. Mukavaa viikonloppua,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa tämä meidän sama maku:). Toivottavasti bongaat jostain tuolit.

   Poista
 3. Upeat tuolit!!! Sopivat teille tosi hyvin. Kelpais kyllä mullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teidän arteknojatuoli oli yksi haaveistani, mutta sopivaa vanhaa ei tullut vastaan.

   Poista
 4. Tutut tuolit, meillä on nuo juurikin sillä vaaleanruskealla nahalla.
  Täytyy vain sanoa, että noissa on äärettömän huono istua, ovat meillä vuosien saatossa siirtyneet vain sisustuselementiksi :) Upeat kyllä, en ikinä luovu noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkaiset ovat varmasti kauniit. Minä puolestani hämmästelin miten hyvä näissä on istua:).

   Poista
 5. Onpa kauniit! Ja kiitos tuosta ostospaikkavinkistä. Ostitteko paikan päältä vai netin kautta?
  Morsian näytti kauniilta ja sulho komealta bestmanin kuvassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Netistä ostin, melkoista jännitystä olikin, kun ostoperustana oli vain yksi valokuva, myyjän vakuutus niiden kunnosta ja ajatus niiden koosta sekä arvaus niiden istumismukavuudesta. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. En voisi olla tyytyväisempi tuolien kuntoon ja sopivuuteen meille.

   Poista
 6. Kauniit tuolit! Mekin ostimme taannoin samanlaiset mutta juuri nahalla samasta Festart-liikkeestä. Sieltä kannattaa kyllä kysellä sillä heillä ei ole aina kaikki liikkeessä näkyvillä eikä nettisivuillekaan kuulemma ehdi kun menee niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nahkaiset oli minunkin toiveena, mutta näihin on kyllä helppo ne teettää. Hyvä tietää, että jos etsii jotain tiettyä voi kysyä suoraan liikkeestä.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!