maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kukkia sisällä, mutta mitä ulos?

Tuoreet leikkokukat ovat arki-iloa, ja usein meillä onkin kukkia jossakin pöydän kulmalla. Tänään meille kukkii liljat,  pioni ja harsokukka. Ulkona on ollut hellettä jo kaksi viikkoa, mutta talonmaalaus on estänyt ulkokukkien hankinnan. Nyt on terassi maalattu (muualla maalamista vielä riittää), joten saan hankkia sinne kukkia.
Uloskin haluan nimenomaan kukkivia kukkia, ja väriä muuten valkoiseen terassiin. Mutta joka vuosi minulla on sama ongelma, mitä kukkia ja minkä värisiä? Tietenkin uusi koti ja sen terassi valo-olosuhteet vaikuttavat ja pitää oppia mikä menestyy eteläpihalla. Onko teillä suosikkikesäkukkaa?

t hanna

P.S. Yrttejä kasvaa nyt vain sisällä, mutta niitäkin pitäisi hankkia ulos. Tänä kesänä istutan ne ruukkuihin, mutta seuraavana kesänä ehkä istutuslaatikkoon. Korianterista olen pikkuhiljaa oppinut pitämään, nyt silppuan sitä pikkuisen nuudeliruokiin.


6 kommenttia:

 1. Minä olen viime aikoina alkanut pitää hirmuisesti pelargoneista. Minusta niisstä on kivaa mummolatunnelmaa ja ne kestävät paahdettakin hyvin. Ikisuosikkini on marketta.

  VastaaPoista
 2. Kuule Kekkilän sivuilla on kiva ohjelma, jolla voi hakea kesäkukkia. Kannattaa kokeilla
  http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/puutarhakoulu/kasvikirjasto

  Itse päätän yleensä vasta puutarhalla/kaupassa sen mukaan mitkä näyttää tuuheilta ja terveiltä taimilta. Ja tosiaan pelargoniat toimii aurinkossa aina.

  VastaaPoista
 3. Valkoiset pelargonit on yleensä olleet mun juttu, mutta tämän vuoden suosikkeja on laventelit.

  VastaaPoista
 4. Hortensia on ikisuosikkini! Paahteisella etupihalla vaan vaatii koko ajan vettä ettei nuupahda.

  VastaaPoista
 5. Hortensiat ja enkelipelargoniat haetaan joka vuosi Yrjänäisen puutarhalta Hintasta. Parasta laatua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kivoista vinkeistä! Tuo Kekkilän sivu oli mainio, kiitos Sar P:lle!

  Hortensiat ovat minunkin suosikkeja, mutta eivät vain pärjää minulla, kun niitä pitää kastella tosi ahkeraan. Nyt kun talo on valkoinen, haluaisin jotain väriä, joten valkoiset jäävät ehkä väliin. Mutta nyt puutarhalle:).

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!