sunnuntai 11. elokuuta 2013

Raksavinkki: lattiapistorasia

Palataanpa pitkästä aikaa raksaprojektiin... Jossa eniten mietityttänyt asia olivat sähkötyöt ja varsinkin pistorasiat, niiden määrä ja paikka.

Olohuoneeseen laitoimme lattiapistorasian, ja se sijoitus kannatti. Iloitsen niin tästä olohuoneen sohvan alla piileskelevästä upotetusta lattiapistorasiasta. Meidän sohva on keskellä olohuonekeittiötilaa ja halusin sohvan lähelle jonkun tunnelmavalaisimen. Ilman lattiapistorasiaa kompastelisimme lattian poikki menevään johtoon.

Pistorasian paikka piti tietää lattianvaluvaiheessa eli aivan alkumetreillä. Ja pelkäsin koko projektin ajan, että olen laskenut sen sijoituskoordinaatit väärin eikä se peitykään sohvan alle. Mutta onneksi laskutaitoni ei pettänyt tässä (monessa muussa kylläkin).
Käytäntö on osoittanut pistorasian tarpeelliseksi myös tietokoneelleni, jolla on niin heikko akku ettei se toimi ilman jatkuvaa töpselin päässä olemista. Niinpä saan bloggailla rauhassa kotisohvalla, ja piilottaa läppärin näppärästi sohvan alle. Ja virtaa riittää:).

t hanna

P.S. Lisää pistorasiavinkkejä tulossa...

9 kommenttia:

 1. Jälleen yksi vinkki tulevaa kotia varten, kiitos!

  Meillä on täällä väliaikaiskodissa kaiken kaikkiaan olkkarissa, makkarissa ja keittiössä kaikissa 4 töpselinreikää (2+2 per huone). Edellisessä kodissa pelkästään olkkarista löytyi 16!! Mä niin inhoan jatkojohtoja ja täällä niitä on viritelty paikkaan jos toiseen.

  VastaaPoista
 2. Upeaa, Hanna! Sohvien alle emme tainneet viimeksi kurkkiakaan :D. Kiitos tuhannesti joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikki ystävät. Kiva jakaa näitä pieniä ja isoja onnistumisia, mutta myös pieleen menneitä juttuja. JOsko tulevat raksaprojektilaiset hyötyisivät näistä.

  VastaaPoista
 4. Mahtava vinkki rakentajille. Harmittaa vain, että ei itse huomattu tuollaista rakentamisvaiheessa :)

  VastaaPoista
 5. Terve
  Meille tulee lattiarasia keittiön pöydän alle sekä olohuoneen sohvan alle. Tuo löytämäsi rasia on tyylikkään näköinen, minkä merkkinen se on tai mistä sen löysit?

  -Tommi-

  VastaaPoista
 6. Hienon näköinen! Osaisitko sanoa mikä tuon rasian malli/merkki on?

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!