keskiviikko 21. elokuuta 2013

Oivaltavaa arkkitehtuuria myynnissä

Minun suosikkitaloni Oulun asuntomessuilta (muistaakseni vuonna 2005), talo Linnea, on myynnissä. Tässä Pave Mikkosen suunnittelemassa talossa on monta oivaltavaa arkkitehtuurista juttua. 

Taloon muodostuu ihana suojaisa atrium-piha. Talo ei kuitenkaan ole täysi atrium, sillä toinen siipi onkin "valetta" eikä siellä ole varsinaista sisäosaa, vaan sinne sijoittuvat yläkerran kattoterasille johtavat portaat ja kesäkeittiö. Kannattaa katsoa talon pohjapiirros, niin ymmärrätte paremmin. Talossa on muutenkin toimiva pohjapiirros, tosin neliöitäkin on mihin toimintoja on saatu sijoitettua. 


Tässä näet atriumsiiven kesäkeittiön, joka on ihanasti suojassa, mutta silti lähellä sisätiloja, jolloin käyttö on sujuvaa. Yläpuolen kattoterassi antaa myös sadesuojaa.Talossa on pari ulokeikkunaa, jotka tuovat ulkopintaan hauskuutta, jota on korostettu vielä voimakkailla väreillä. Sisälläkin nämä näyttävät toimivan ja tuovan makuuhuoneisiin mukavan lisäkolon.


Talon sisäänkäynti on rakennettu keskelle omaksi upeaksi lasikuutiokseen, jonka keskellä on hulppeat punaiset kierreportaat. Vaikuttava, ja ihana sisäänkäynti.


Kuvat ovat lainattu Etuovi.comista ja taloon pääset tarkemmin kurkkaamaan täältä

Tykkäätkö sinä?

t hanna 

12 kommenttia:

 1. Oi joo, tykkään! Tuo talo jäi mieleen messuilta, vaikka siitä jo "muutama" vuosi onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös joo, hyvät ja kauniit jäävät elämään mieliin.

   Poista
 2. Aivan ihana! Tuolla messuilla en käynytkään, mutta todellinen upeus tämä talo on kuvien perusteella. Miksihän omistaja raaskii siitä luopua...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä messuista on vuosia, mutta talo on säilyttänyt kauneutensa ja ajattomuutensa.

   Poista
 3. Onpas upea! Kävin kurkkaamassa loputkin kuvat; hulppea on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sisälläkin paljon ihania yksityiskohtia, mm. seinään upotettu takka. Joka oli meilläkin haaveissa, mutta ei löytynyt sopivaa paikkaa...

   Poista
 4. Tämä on kyllä ihana ja sitten Kastellissa on toinen karkki tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastellin karkin kuvia oen joskus blogissanikin esitellyt. Meidän tulevan makkarin tapetti on siellä.

   Paitsi hei, mehän ollaan kodittomia... Linneaan vai Kastelliin ;)?

   Poista
  2. Mikäs karkki siellä Kastellissa, pitääpä käydä ihailemassa. Ja Tickler, sulla on nyt mistä valita:). Kerrohan kumman otat!

   Poista
  3. Molemmissa taloissa on vain yksi perustavaa laatua oleva vika, joka jo näkyykin Toppilansaaren talossa mutta ei vielä Kastellin talossa, koska on huomattavasti uudempi. Räystäätön puutalo tarkoittaa käytännössä sitä, että vesi kellahtaa suoraan seinään ja se näkyy ikävällä tavalla puussa ja voi olla kosteusongelmallinenkin, ainakin ammattilaisen mielestä!

   Poista
 5. Tosi makeita yksityiskohtia: terassin läpi kasvava puu, kierreportaat, ikkunaseinä joka jatkuu vesialtaaseen...
  -Sami RintaWillasta
  brickwing.wordpress.com

  VastaaPoista
 6. Kerrohan sinä anonyymi, millaisia vaurioita seinässä näkyy? Minä en nimittäin ymmärrä sitä, että jos on esim. kaksikerroksinen talo, ja siellä ylhäällä räystäs, että miten se suojaisi koko seinää? Eikös se ole sama kuin 2 metrinen ihminen lippis päässä? Naama pysyy kuivana, mutta kaikki muu kastuu? Mikä paha on siinä, että se talon yläreunakin (alareunan lisäksi, joka siis kastuu oli räystäs tai ei) kastuu? On siellä kuitenkin joku pelti tms.suojaamassa puuverhoilun ylintä lautaa ettei suoraan seinään sisään pääse lorottamaan.

  Tykkään kyseisen arkkitehdin taloista, ehkä himpun liian karusti sisustettuja vaan osa. Mutta perusasiat toimivat!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!