perjantai 27. toukokuuta 2011

Taloluonnoksia

Olen hypännyt pari vaihetta yli meidän taloprojektissa, sillä tässä jo meidän talon ensimmäisiä luonnoksia.

Tykkään erityisesti tämän taloluonnoksen ulkonäöstä (kuva edestä ja kuva takaa):

Erityisen mieluista on tuo sisäänkäynti. Haluaisin, että etuovi on jotenkin selkeä, erottuva ja kutsuva. Meidän tontti asettaa tälle haasteet, sillä talo pitää rakentaa lähelle tietä ja autotalli sivuun. Josta johtuen etuovea ei haluta laittaa keskelle taloa, koska autot (ja pyörätkin) jätetään talon sivuun, ja näin ollen matka etuovelle on liian pitkä. Mutta tässä luonnoksessa etuovi on kuitenkin lähellä autoja ja pyöriä, mutta samalla erottuva.

Alla näkyvä L-mallinen talokin olisi ihana, siihen eteen jäisi niin naapureilta kuin pohjoisen puhureiltakin suojassa oleva piha.
 
 

Tontti asettaa kyllä melkoiset rajoitukset rakentamiselle. Miten ilmansuunnat ovat suhteessa tonttiin? Mihin huoneeseen haluaa milloinkin auringon paistavan? Entä miten terassi ja ilmansuunnat..? Kuinka pitkä/leveä talo voi olla? Mitkä huoneet haluaa olevan lähekkäin, mahtuuko ne edes olemaan viereikkäin..? Mitä toimintoja laitetaan kadun puolelle, makkarit vaiko huoltotilat? Entä voiko laittaa molemmat..? Kaikkea ei voi saada... 

Tässä vielä kaksi alakerran suosikkipohjaa ja niiden plussat ja miinukset. Näistä lähdetään luonnostelemaan seuraavaa vaihetta.

 

+ keittiön sijainti "kolossa", jolloin kaikki äänet ja sotkut eivät näy olohuoneeseen
+ yhden huoneen sijainti olohuoneen vieressä. Tästä huoneesta tulossa leikkihuone, myöhemmin läksyhuone, myöhemmin vierashuone
+ kaunis näkyvä ulko-ovelta läpi talon
+ saunan vieressä oleva huone, hyvä niin vieras- kuin tv-huoneeksi
+ sauna omassa siivessä
- atrium oli toiveena, mutta kololle vaikea keksiä funktiota, mitä kalusteita tähän laitetaan
- tekeekö kaksi ulko-ovea sen, että paraatiovea ei käytä kukaan?+ näyttävät portaat ja tilava sisääntulo+ olohuone keittiö ja ruokailu yhtenäistä selkeää tilaa, jolloin koko seinä voi olla ikkunaa (jee!)
+ leikkihuoneen sijainti
- keittiöstä näkymä olohuoneeseen
- eteisestä näkymä keittiöön
- portaikon luona hukkatilaa

t hanna

P.S. Ja luonnoksien takana on arkkitehti Anu Montin!

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Uutena lukijana blogissasi... mä tykkäsin jotenkin enemmän tuosta ylemmästä vaikka molemmat kivoja. Alemassa taas kokkikin pystyy osallistumaan keskusteluun kun keittiö osana muuta tilaa. Tulisiko alemassa pohjassa pesutilat sijaitsemaan yläkerrassa? Kivan näköisiä taloja ulkoapäinkin! Tuossa alemmassa talossa on ilmeisesti parveke tuonne tontin sivulle päin, tuleeko sinne naapuri vai maisema minne haluaa nähdä? Tsemppiä pohjien pyörittelyyn! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit tänne:)! Joo, alemmassa pohjassa pesutilat olisivat tosiaan yläkerrassa. Parveke tulee takapihalle päin, siellä näkymänä metsää, pyörätie ja toiset talot sen verran kaukana etteivät näe meille asti.

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!