sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Takka ja tv samalla seinällä

Takan paikka on edelleen mietinnässä. Sain taannoiseen takkapostaukseen monta kommenttia, jossa takkaa ja televisiota ei suositeltu samalle seinälle. Meillä se kuitenkin on edelleen varteenotettava vaihtoehto, joten etsin kuvia, joissa ne olisivat samalla seinällä.

Pienen googlauksen jälkeen tällaisia vaihtoehtoja oli yllättävän monta. Mieluisin näistä on ensimmäinen kuva, jossa takka ja televisio on tyylikkäästi ja sopuisasti vierekkäin. Tällainen vaihtoehto sopisi meillekin.

Kuva Arkitekthus

Tämä olohuone on niin kaunis ja eleettömän tyylikäs! Television johdot ovat seinään upotettuna eikä mitään turhia laitteita ole näkyvillä (en tiedä onnistuisiko meillä). Meidän olohuoneessa takka voisi olla tuon mallinen, mutta ihan oikea lämmittävä takka kolmeen suuntaan avautuvilla lasiluukuilla.

Kuva Freshome

Tässä kuvassa näyttäisi, että televisio on korkealla (vähän liian korkealla minun makuuni) ja takka matalalla. Takka ja tv ovat molemmat seinään upotettuja, ihana vaihtoehto, mutta kallis...

Kuva Freshome

Tyylikäs kaapisto, jossa sekä takka että tv. Ympärillä olevat kaapit tekevät vaikutelman, että takka olisi upotettu. Hyvä ratkaisu, ja kaappeihin saisi piilotettua monenlaista.

Kuva Freshome

Kaunis puuseinä takan ja tv:n taustalla. Tälläisiä päällekkäisiä ratkaisuja näkyi paljon, itselleni ei ehkä kaikkein mieluisin vaihtoehto. Mietin myös takan tuottamaa lämpöä ja mitä tv siitä pitää.

Kuva Freshome


Tässä kodikkaassa olohuoneessa on myöskin takka ja tv sovussa vierekkäin. Meilläkin vaihtoehto olisi vähän samannäköinen, vaikka takka olisikin modernimpi malli.

Arkkitehtimme Anukin on piirtänyt luonnoksia erilaisista takoista ja niiden sijoituspaikoista, laittelen niistä joku päivä on oman postauksen.

Hyvää alkavaa viikkoa,
hanna

17 kommenttia:

 1. Onko siinä siis joku turvallisuusjuttu, miksei muka samalle seinälle? Tuo eka on niin hyvä vaihtoehto, että laitan meidänkin listalle :). Välillä kummeksun joitain asuntoja, jotka on sisustettu niin, että takasta ei pääse nauttimaan.

  Mä tunnustin sua blogissani vastavuoroisesti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai mitään turvallisuuskysymystä, taitaa olla enemmän makuasia, toiset tykkää ettei tv sovi takan kanssa samalle seinälle. Mutta näissä kuvissa vaihtoehto on kyllä ihan toimiva ja kauniskin. Kiitos tunnustuksesta:)!

   Poista
 2. Mulla oli muutama näistä jo sisustusinspiskansiossa, mutta kiitos silti lisäkuvista! ;) Olen samaa mieltä edellisen kanssa, että en ymmärrä takkaa jos se on sillain ettei siitä voi nauttia. Jännityksellä jään odottamaan arkkitehdin ideoita ja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minunkin pitäisi kerätä järkevästi näitä kuvia, vaikka tuleehan ne tänne blogiin muistiin:).

   Poista
 3. Meillä on takka ja telkkari samalla seinällä, ja se missä telkkari on niin sen takana on puuseinä(parkettia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä! Löytyyhän sinun blogista siitä kuva?

   Poista
 4. Eipä taida olla kuin suunnittelukuva.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva. Tosin tv voisi olla asteen verran matalemmalla :)

  Aivan ihania tuo sinun puutarha-postaus. Minulla heräsi mielenkiinto, että minkälaista hiiligrilliä olette ajatelleet? Teettekö itse? Meidän perhe on aina kannattanut hiiligrilliä. Se on vaan se juttu. Ja aika pöhköjä tilanteita on tullut, kun naapurissa grillataan isolla Weberin kaasugrillillä ja me olemme nauttineet vanhan kunnon Opan hiiligrillistä:)

  Tykkään niin valtavasti tästä blogista. Minä täällä vain nyökyttelen, kun luen kirjoituksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alva! Meidän grilli on Weberin pallogrilli, pitäisi vain ostaa isompi. Mietimme vielä, että rakennetaanko itse joku grillipaikka tiilistä vai tehdäänkö Weberille joku betonikolo, johon se tiputetaan ilman jalkoja.

   Poista
 6. Tässä ilmoittautuu yksi, joka edellisessä postauksessa "vastusti" takan ja tv:n kompinaatiota ja on edelleen samaa mieltä. Poimimasi kuvat olivat todella hyviä, kauniita ja tasapainoisia, mutta siitä ei minun mielipiteen kohdalla olekkaan kyse...vaan siitä, että ne ovat kaksi vallan erilaista tunnelmaa henkivää komponenttia ja nimenomaan niin, että mielestäni lumoavan takkatulen tunnelman latistaa vieressä samanaikaisesti välkkyvä "keinovalo"....ehkä olen turhan romanttinen ja tunnelmahakuinen (funktionalisti) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, että elävä tuli ei kaipaa
   mitään häiriötekijöitä tv:n välkkyvistä valoista. Minua häiritsee vielä esteettisetkin seikat, tosin nuo kauniit kuvat vähän helpottivat. Katsotaan nyt millainen vaihtis meille sitten tulee.

   Poista
 7. Tykkään ekasta ja toimii käytännössäkin, kun takka on oleskeluryhmän lähellä. Meidän ensimmäisessä talossa oli just noin, paitsi seinä jatkui vasemmalle umpinaisena ja avoin tila takan oikealla puolella. Aivan ihana katsoa telkkua talvella, kun tuli loimuaa takassa - lämmintä ja kotoisaa! Myös VillaKoiraan tulee takka oleskeluryhmän lähelle, mutta ei tv-seinälle, koska haluttiin takka portaikon yhteyteen. Takka on kuitenkin siinä lähellä, joten jatkossakin takka näkyy sohvalta ja saa edelleenkin nauttia takan lämmöstä telkkua katsellessa - ihanaa! Sitä odotellessa ;).

  VastaaPoista
 8. Tuo ensimmäisen kuvan ratkaisu on kyllä tosi tyylikäs, paitsi kuten sanoitkin niin televisio on liian korkealla, ja tv:n katsominen olisi hankalaa. Itse en uskaltaisi sijoittaa televisiota ihan kiinni takkaan kun pelkään ettei se olisi turvallista, mutta esim. tuolla tavalla kuin tuossa ekassa kuvassa olisi ihan varteenotettava vaihtoehto koska takka on vähän kauempana, mutta kuitenkin samalla seinällä.

  Täällä muuten lisää muutamia vinkkejä jos joku miettii tv:n asentamista seinälle: http://www.rakennusyritykset.fi/artikkelit/sisustus/taulutelevisio-seinalle/.

  P.s. sulla on tosi inspiroiva blogi, löysin tämän kun etsin tietoa telkkareihin liittyvistä sisustusratkaisuista ja olikin pakko lukea samalla kertaa kaikki blogisi postaukset läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa, näistä postauksista jo aikaa ja meillähän päätös on, että tv ja takka samalle seinälle. Joskin takka on kaminamainen, joten ei ole ihan samassa linjassa telkkarin kanssa. Vielä reilu kuukausi ja sitten näkee todellisuuden:)...

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!