tiistai 28. helmikuuta 2012

Arkkitehdin takkaluonnoksia

Arkkitehtimme Anu Montin ahersi ja piirsi pyynnöstämme erilaisia takkoja eri paikkoihin olohuonettamme, superkiitos Anulle! Vaihtoehtoja oli yhteensä 9, joista tässä meidän mielestämme sopivimmat.

Ja nuo kamalat kömpelöt möhkäleet ovat minun tekemiäni ja esittävät mahdollista kalustusta tilassa, ja toivon, että ne selventävät tilaa jotenkin. Suurpahoittelut huonosta photoshop-piirustustaidoistani (pitäisi olla aikaa opetella googlesketchup tällaisia kuvia varten...), perspektiiviä en yrittänytkään saada oikeaksi, kunhan koetin piirtää jonkinnäköisen sinnepäinviivan.


Tämä nurkkavaihtoehto on se mitä ihailin pari postausta sitten.  Kuvasta poiketen se voisi olla vähän keskempänä seinää ja hormi lähtisi takan takaa eikä kuten vierestä kuten kuvassa. Tämä on minun suosikkini.


Tässä takka on ikkunan edessä. Takka on sopivalla paikalla niin television, kalustuksen ja kulkureittienkin kannalta. Mutta ikkunapinta-ala on pienempi, ja ehkä se ahdistaa.


Nurkkatakkaa voisi jatkaa jollain tasolla ohi ikkunan. Tai sitten laittaa tv-tason erillisenä ikkunan vasemmalle puolelle. Tämä vaihtoehto on mieheni suosikki.


Tässä takka on ruokailutilan ja olohuoneen välissä. Tuli näkyisi mukavasti molempaan huoneeseen, mutta vaihtoehto on hieman ahdas. Entä lämmittääkö tuli liikaa ruokapöydässä istuvia?


Tässä takka on piilotettu eteiskäytävän komeroriviin. Tyylikäs, mutta ehkä huomaamaton vaihtoehto. Takka jää myös kalusteiden taakse, vaikka nojatuoli olisikin pyörivä malli. Puusaareke- ja ovi ovat ihanat!

Mikä sinusta paras? Meillä vielä pari viikkoa aikaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

t hanna

17 kommenttia:

 1. Minä äänestäisin ykköstä tai nelosta... taitaa olla siksi kun niissä itse takan malli on vähän leveämpi kuin noissa muissa.

  (mua selvästi vaivaa kun meille tuli paljon kapeampi ja korkeampi takka kuin mistä aluksi haaveilin ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa nurkkatakassa minuakin huolestuttaa kapeus ja korkeus. Toki viimeksi mainittua voi vielä säätää muurausvaiheessa.

   Poista
 2. Hei,

  kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! Minä taas äänestän kolmosta tai viimeistä :) Kolmosvaihtoehdossa tuo ikkuna tuo kivan lisän olohuoneeseen ja varsinkin jos takkaa jatkaisi siitä tasolla, se voisi olla todella tyylikäs. Viimeisessä vaihtoehdossa taas laittaisin nojatuolin ikkunaseinälle, jolloin se ei olisi selin takkaan ja tuon liukuoven (?) edessä, eikä tulisi vaikutelmaa, että takka jäisi kaiken taakse. Kaikki vaihtoehdot ovat kyllä varmasti hienoja, ja teille on tulossa upea koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Ikkuna on tosiaan kiva, sillä sen taakse tulee ulkoruokapöytä. Viimeisessä vaihtoehdossa ajattelin ihan samoin kuin sinä, ikkunaan eteen tulisi nojatuoli, mutta en jaksanut vain piirtää sitä:)

   Poista
 3. Valitsisin ykkösen. Takka ruokailutilan ja olohuoneen välissä on ihana, mutta tässä siitä tulisi ahdas. Ihanaa ja ylellistä, kun joku piirtelee teille detaljeja ja vaihtoehtoja. Helpottaa omaa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! On kiva kun Anu tekee näitä piirustuksia, ne kyllä auttavat päätöksien teossa. Tosin vieläkin meidän päätös auki...

   Poista
 4. Valitsisin ykkösen ja takaksi kahteen suuntaan avautuvan hissiluukullisen kulmamallin nurkkaan sijoitettuna. Jos takan pitäisi kulmassa, kuten arkkitehti on sen piirtänyt, silloin myös TV:n saisi sijoitettua väljästi samalle seinustalle ja tilaa olisi myös mahdollisille kaiuttimille (?). Muuratut hormit pitää kait yleensä perustaa lattiatasosta asti (ei takan päältä), eli hormi takan takana tekee takkakompleksista syvemmän. Meillä on tuollainen ratkaisu (hormi takkasydämen takana) ja rungolla syvyyttä yhteensä jotain 750mm (takkasydän Spartherm Varia 2L-100h-4S).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, kun tarkemmin ajattelee, on meilläkin tuo hormi takkasydämen vieressä, muuten tuo takkakompleksi olisi vielä paljon paljon syvempi. Meillä takkasydän on tuotu takaseinästä vähän eteenpäin (halkotilan sijoittelun takia). Hormi taas on aivan takaseinässä kiinni. Tähän ympärille on sitten muurattu kuori siporexista.

   Poista
  2. Kiitos Henna pohdinnoistasi! Meille hormi olisi tulossa ulos, joten syvyys ei lisääntyisi. Ja noita Sparthermin takkasydämiä on myös katseltu sillä silmällä.

   Poista
 5. Mun suosikki olisi kyllä kakkonen. Mutta ykköselläkin selviäisin :). Pääasia, ettei takka jää minkään tuolin taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanopa muuta, ei takka saa olla minkään kalusteen takana, siksipä noita möhkäleitä piirsinkin, jotta näkisi miten kalusteet istuvat takan viereen.

   Poista
 6. Blogiasi on mielenkiintoista seurata. Kommentoin nyt ensimmäistä kertaa: pidän eniten vaihtoehdosta, jossa takka on ikkunaseinällä. Näin sijoitettuna luo tunnelmaa sekä olo- että ruokailutilaan ja tv ei ole häiritsevästi samalla seinällä. Tosin sohvan sijoittumisesta keskelle lattiaa en oikein tässäkään vaihtoehdossa pidä, mutta useimmissahan vaihtoehdoissa sohva oli muualla kuin seinän vieressä. Ehkä teillä on jo sohva, mutta jos olette ostamassa uutta, sohva mahdollisimman matalalla selkänojalla toimisi minusta parhaiten. Sohvan taakse voisi sijoittaa sitten jonkin kapean pitkän pöytätason/hyllykön, jolloin selustasta tulisi kiinnostavampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun kirjoitit kommentin, niiden myötä itsekin joutuu ajattelemaan asiaa uudesta näkökulmasta. Tosiaan sohva on kaikissa vaihtoehdoissa keskellä lattiaa, itse pidän siitä ettei kaikki huonekalut kierrä seinää:). Ja tässä tapauksessa tv:n paikkaa ei ole muualla kuin pitkällä seinälle, joten sohva pitää olla tv:n edessä. Sohva meillä jo onkin, sen selkänojan korkeus taitaa olla tavanomainen, ei siis mitenkään korkea tai matala. Ehdottamaasi pöytätasoa sohvan taakse olen itsekin miettinyt, katsotaan sitten kun ollaan siinä vaiheessa (ei siis vielä pitkäään aikaan..).

   Poista
 7. Peukutan 1. (sellaisena kuin arkkitehti on sen piirtänyt) tai 2. vaihtoehtoa.

  2. vaihtoehdosta: Jos takan tekisi kevythormilla, niin voisikohan takan yläpuolella olla myös matala ikkuna? Takastahan ei ole pakko tehdä kovin korkeaa, ja silloin ikkuna voisi olla kuitenkin ihan OK, kokoinen? Samalla voisi ihailla talvista maisemaa ja takkatulta? Vai näyttäiskö vaan hassulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus Laura, pitääpä kysyä Anulta, voiko takana olla ikkuna. Hormi meillä olisi menossa heti takan takaa ulos.

   Poista
 8. Minä äänestäisin joko ykköstä tai kolmosta. Miten olisi pyöreä takka? Meillä nimittäin sellainen (linnatuli WILMA)Loistava vaihtoehto, jos ei välttämättä halua että takka on kovin massiivinen. vie vähän tilaa ja luukun voi asentaa oleskelutilaa kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äänestä Inana! Pyöreä takka voisi sopiakin tuohon nurkkaan, itse olen katsellut sellaista Jotulin valkoista ja pyöreää mallia. Pitääpä katsastaa tuo teillä oleva vaihtoehto.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!