torstai 1. maaliskuuta 2012

Traktori syöty

Juhlimme reilu viikko sitten pikkuveljen 2-vuotissyntymäpäiviä traktoritunnelmissa. Pikkuveli on aina ollut automies, mistä lienee tämän innostuksen saanut, ei ainakaan isoveljeltä. Autolla on leikitty, niitä on ihailtu ja vähän pelättykin (onneksi). Unileluksi valitaan aina jokin auto ja uloskin pääsemme nopeiten puhumalla onkohan pihalla roska-autoa tai lumiauraa. Nyt osataan jo erilaisten autojen nimet, uusinpana tunnistetaan pekoniauto (eli betoniauto), eikä äiti ole hennonnut korjata pikkumiestä, sillä pekoniauto kuulostaa niin hauskalta.

Innokkaana leipurina haluan aina kokeilla jotain uutta, joten synttärikakuksi olen yleensä tehnyt jotain mikä kuvaa synttärisankarin mennyttä vuotta. Niinpä 2-vuotissyntymä-päivänä söimme traktorikakkua:


Muut herkut napattiin pikkuveljen lempiautojen kyydistä. Synttärit vietettiin ulkosalla Auran hiihtomajalla, mukavassa pikkupakkasessa (-3) ja melkoisessa tuulessa. Järjestimme ulos Stigakisat ja lämmittelimme paistamalla makkaraa. Äiti pääsi tällä kertaa helpolla, sillä kahvit ja munkit tilattiin valmiina eikä siivousta ennen ja jälkeen tarvinnut tehdä. 

Hellyttävin lahja oli varmasti isoveljen ideoimat ja urakalla teippaamat kolme pakettia. Yksi paketti sisälsi tennispallon ja taskulampun, yksi isoveljen oman porakoneen ja yksi pikkuveljen värikyniä, lempivärisiä tietysti eli punaisia. Kaikki valittu ekologisesti olemassa olevista leluista:). Teimme vielä isoveljen kanssa itse kirjalahjan leikkaamalla lehdistä autojen kuvia.

t hanna 

5 kommenttia:

 1. Vautsi, mikä kakku! Miten ihmeessä tuo on siis tehty? T:Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku on tehty ihan vaan kääretorttupohjasta, joka leikattiin traktorin ja peräkärryn muotoon. Päälle kaulittiin keltaista ja mustaa marsipaania. Ikkunat maalattiin elintarvikesprayllä. Nykyään on kyllä leipurille tarjolla jos minkälaista koristelujuttuja:).

   Poista
 2. Ihana pekoniauto :). Hyvää synttäriä pikkuveljelle!

  VastaaPoista
 3. Ihana pekoniauto ja hieno kakku! Meillä lapset (tai se isoin) harrastaa samanlaisia lahjoja, niin liikkistä :) Onnittelut vielä sankarille!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!