torstai 8. maaliskuuta 2012

Vanerivillitys

Olen hulluna vaneriin! Suunnittelimme sitä siskon asuntoon ja kiersimme etsimässä sitä rautakaupoista. Rautakaupat tarjosivat ns. kakkosluokan vaneria, jossa on oksien paikkauksia ja epätasaisuutta. Tämäkin käy varmasti johonkin tilaan, mutta ei ehkä siskon kaksioon.

Puukeskus oli ainoa (Oulussa), jossa oli sisustukseen tarkoitettua tasaisen väristä ja oksatonta koivuvaneria. Vaneri on puupuhdasta, joten se vaatii jonkinlaisen käsittelyn. Perinteiset puuöljyt tummentavat hieman koivun väriä, mutta Bloomin puuvaha ei tätä kuuleman mukaan tee. Asennusohjeeksi neuvottiin koolausta tai liimausta.

Kuva Woodlabo. Tällainen työpiste meille!
Kuva Woodlabo. Hauska vino oviaukko!

 Kuva Residence
Kuva String
Kuva Vedum

Kalliimpi versio koivuvanerista on Arkki -paneeli, joka on ympäripontattu vaneriarkki, jota saa puupuhtaana tai käsiteltynä. Tämän asentaminen on helpompaa, sillä puun elämistä ei tarvitse ponttien vuoksi huomioida.

Kuva Puukeskus
Kuva Puukeskus

Arkkia myytiin ainakin Puukeskuksessa. Jos haluat Arkkia vain vähän, kannattaa pitää kiirettä, sillä sen myynti muuttuu ja vähimmäisostoksi tulee 100 neliötä. Pitäisiköhän ostaa tätä jo meidän saunatupaan..? En tiedä, ehkä tuo varsinainen vanerilevy on elävämpää ja rennompaa saunatupaan, ja ainakin halvempaa.


Kattava vaneritietopaketti löytyy Puuinfon sivuilta.

t hanna

P.S. Siskon asuntoon ei ainakaan vielä tullut vaneria, mutta ehkä myöhemmin sitä laitetaan eteiseen.

7 kommenttia:

 1. Varoituksen sananen tuosta Bloomin puuvahasta. Koska se on vesiohenteinen niin nostaa puun syyt esiin ja vaatii aika monta käsittelykertaa. Keittiön pöytämme käsiteltiin Bloomin valkoisella puuvahalla koska tuo valkoinen oli tarjolla olevista tuotteista puhtain. Taso vaati 5-kertaisen käsittelyn ja varmaankin toistan tänä kesänä vielä pariin otteeseen. Näyttää kyllä hyvältä, mutta vaatii aikaa ja vaivaa. Kuivuminen kun kestää vuorokauden ja vasta tämän jälkeen voi hienolla hiekkapaperilla hioa ja toistaa käsittelyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, melkoisen työlästä hommaa siis. Pitääpä varautua jos meille tuollaista vaneria tulee. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Jännää muillakin vanerivillitys, juuri eilen postasin osittan samasta aiheesta http://koti-kullankallis.blogspot.com/2012/03/puuta-seinille-ja-sangynpaatyyn.html ;)

  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaneria näkyy melko monessa paikassa:). Pitääpä käydä teilläkin:)!

   Poista
 3. Just aattelin, että joku muukin postaili tuosta vanerista niin sehän olikin Sanna :). Minullakin haluttais saaha meiän tulevaan kotiin vaneria jonnekkin ja nyt näistä sinun kuvista tuli kyllä loistoinspis!!!

  VastaaPoista
 4. Tuossa kuvassa "hauska vino oviaukko" ilmenee nähdäkseni melkoinen paloturvallisuussäädöksiä koskeva puute mikäli lattian pintamateriaali on syttyvää. Silloin tulipesän edustalta myös ulospäin pitäisi olla kymmeniä senttimetrejä syttymätöntä pintaa. Näissä asioissa pelkkä estetiikka ei riitä.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!