torstai 14. kesäkuuta 2012

Cake pop -tikkarit

Tein isoveljen 5-v synttäreille cake popseja eli kakkutikkareita. Ohjeen nappasin uusimmasta Glorian ruoka ja viinistä (resepti alla). Hauskannäköisiä synttäriherkkuja, jotka maistuivat jopa lapsille. 


Tein myös monimutkaisen raparperilakritsikakun (vaihdoin lakritsin toffeeseen) saman lehden ohjeella. Omani ei (oikein) vastannut lehdessä olevaa ihanaa kakkua. Laitoin sen ohjeen mukaan pariksi tunniksi pakkaseen, mutta sitten nostin sen jääkaappiin. Ja kuinkas kävikään... Kakusta rupesi valumaan keltaista nestettä (ei kuulosta kovin herkulliselta...), jota kaatelin useampaan otteeseen pois. Koko kakku lässähti, pehmeni ja leveni uhkaavasti reunoja kohti. Kakku olisi siis kannattanut nostaa pakastimesta suoraan pöytään.  Epämääräistä ulkonäköä yritin piilotella marjoilla, mutta nekin upposivat kakkuun... Viis rumuudesta, pistelimme poskiimme koko kakun eli makuun ei ulkonäkö vaikuttanut. Ja alla oleva kuva ei paljasta totuutta, se oli oikeasti epämääräinen kasa uponneine marjoineen.


Vähän kauniimpia olivat isoveljen tilaamat Aleksanterin leivokset, jotka tein Kinuskikissan ohjeella. Vaihdoin vain kuorrutuksen mansikkatomusokeriin, jonka sekoitin sitruunan mehuun, joten maku ei ollut liian makea.

t hanna

Cake pop-tikkarit 20 kpl  (Glorian ruoka ja viini 4/2012)

Tikkarimassa:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kananmunat ja sokeri käsin kulhossa. Lisää muut ainekset koko ajan käsin sekoittaen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 20-30 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi.

Lisäksi:
3/4 dl hienoksi jauhettuja keksinmuruja (esim. LU Bastogne)
 ½ dl tummaa suklaata hienoksi ruohittuna
2 rkl mansikkahilloa
Murenna jäähtynyt kakkupohja kulhoon, lisää keksinmurut, suklaaruohe ja mansikkahillo. Massa saa olla pehmeää, jotta siitä voi pyöritellä palloja.

Kuorrutus:
300 g valkoista suklaata
nonparelleja
Muotoile massasta pyöreitä palloja ja paina niihin tikkaritikut (tilasin niitä  Ullanunelmasta). Laita jähmettymään jääkaappiin. Sulata suklaa varovasti miedolla lämmöllä mikrossa. Kaada suklaa korkeaan astiaan, jotta pystyt upottamaan kakkutikkarit kokonaan suklaaseen. Kasta vielä lopuksi nonparelleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!