torstai 12. syyskuuta 2013

Mäntymökin raikastus

Valkoisen harmajan Suvi lähetti luokseni sisustuskeijun, joka taikoo minulle 2500 e sisustusrahaa. Juuri Levin mökiltä palanneena käyttäisin sen mökin ilmeen raikastamiseen.

Mökki on tällä hetkellä mummon sisustama, jolloin sisälle ei ole kannettu mitään lastulevykalustetta. Ja eri puulajien sekoittaminen ei sovi mummon sisustusfilosofialle, joten mäntyseinien kanssa on valittu mäntykalusteet. Hmm, ilme on ehkä hieman keltainen ja tunkkainen.

Mökkiä vuokrataan, joten kaiken pitäisi olla helppohoitoista. Ei pölyä kerääviä avohyllyjä, vain muutama kevyt matto, helppohoitoisia ja pestäviä kankaita ja pintoja. Vierailemme siellä pääasiassa talvisin, joten sisustus saisi olla lämmin niin ilmeeltään kuin materiaaleiltaan. 


Mäntyinen pirttikaluste vaihtuisi Ikean pukkijalkoihin, joiden päälle tulisi valkoinen laminaattitaso. Tuoleiksi kestävät Artekin klassikot kirppikseltä. Astiakaapiksi mäntyseinää vasten valkoiset kaapit, jossa astiat ovat myös pölyltä suojassa.

Sohvaksi likaa hyvin kestävä, pestävä harmaakuviollinen Ikean Karlstad-sohva, jonne paljon tyynyjä. Sohvapöydäksi keveä ja liikuteltava Block-pöytä. Nojatuolina mustaa rottinkia, johon sopii myös metallinen halkokori.

Lappilaista ilmettä Pentikin porolautasilla, jotka saavat koristaa seiniä. Lattialle pehmoinen porontalja. Tekstiilit olisivat tietysti osa ilmeen keventämistä. Valkoiset pellavaverhot, valkoiset päiväpeitteet ja samanlaiset vaaleanharmaat villamatot joka paikkaan. Ehkä 2500 e olisi jo tuhlattu...

Todellisuudessa mökin sisustus taitaa jäädä kodin sisustuksen jalkoihin, mutta ehkä jonain päivänä olisi rahaa ja aikaa...

t hanna


Kuvan tuotteet (kuvat valmistajien):
Block -pöytä  Normann Copenhagen 220 e
Metalli kori Ellos home 26,95
Lerberg pukkijalka 8 e x 2 + laminaattitaso n. 100 e
Karlstad sohva 1099 e
Metod seinäkaappi 39 e x 3
Storsele rottinkituoli 99 e
Pentik Poro lautanen 22 e
Ratiashop Jussi tyynynpäällinen 65 e
Artek tuolit vanhat 300 e 4 kpl  (kuva Artek 2nd cycle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!