sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Vanerisohva sauna- ja vierastuvalla

Saunatuvan vanerisohva on valmis. Saunatupa palvelee myös vierashuoneena, joten sohva toimii samalla vierassänkynä, sillä pehmusteiksi tulee kaksi 80 x 200 cm patjaa.  Patjan paksuus on 13 cm, joten sohvan yleisilme on korkeampi sitten kun patjat ovat paikoillaan. Sohvan pohja avautuu ja sisälle kätkeytyy säilytystilaa extrapatjoille, peitoille sekä tyynyille. Kansi on hieman etulevyn yli, joten reunasta pystyy hyvin nostamaan kannen ylös.

Rakennuspuuhat sujuivat näppärästi, erityisesti työnjohdon, suunnitteluosaston ja tukipalveluiden eli minun mielestä. No, työn tekijätkin, eli mies ja pappakin totesivat, että ei ollut vaikeaa. Vaneripalaset leikkautettiin mittojen mukaisiksi paloiksi Bauhausissa, sitten rakennettiin kehikko, johon vanerinpalaset kiinnitettiin. Etulevy laitettiin liimalla, kansipalaset ovat kiinni vain saranoilla. Hintaa sohvalle tuli ilman tekstiilejä n. 300 euron verran.

 

Koska ompelutaitoni rajoittuu verhon käänteiden ompelemiseen, mummo sai vastuulleen patjojen päällystämisen. Kankaiksi valitsin raitaa ja ruutua, väreinä tutut ja turvalliset musta ja valkoinen.

Ihanaa kun on taitavia isovanhempia, kiitos heille!

t hanna

4 kommenttia:

 1. Hauska idea, olet kekseliäs! Odotan jo miltä näyttää, kun tekstiilitkin ovat valmiit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M:). Minäkin odotan tekstiilien valmistumista innolla.

   Poista
 2. Hei,
  haluatko kertoa paljonko tuollainen vaneri maksaa? Ja sopiiko se ulos? Mietin isojen ruukkujen/istutusaltaiden verhoilua tuollaisella. Ts. että kasvit olisivat esim. isossa saavissa, mutta ympärillä olisi kehikko vanerista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuo vanerisohva maksoi kaikkine tarvikkeineen n 300 e. Ymmärtääkseni vaneri ei sovi ulos, sillä se on tehty ohuen ohuista vanerilevyistä, jotka on liimattu yhteen. Liima ei kestä sään vaihteluita eikä pinta ilman käsittelyä. Vähän samantyylinen materiaali on obs-levy, joka kyllä käy uloskin. Tsekkaapa googlata sitä.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!