perjantai 25. huhtikuuta 2014

DIY pimennysverho

Sälekaihtimet ja pimennysverho - probleemani on ratkaistu, kiitos ystävän vinkin! En osaa kuvitella sälekaihtimien kanssa samaan ikkunaan vielä rullaverhoa (verhoja meillä ei olekaan). Pelkkä rullaverho olisi ollut kaunein ratkaisu, muttei käytännöllisin. Sälekaihdin kun toimii auringonvalon säätelijänä, ilman, että huone pimenee kokonaan.

Nyt meillä on irtirepäistävä pimennysverho, joka ei päivällä näy, mutta yöllä pimentää. Verho on ommeltu pimentävästä kankaasta, ja se kiinnitetään seinässä oleviin pieniin valkoisiin nauloihin purjerenkailla. Laiska ompelija jätti vielä reunat ompelematta, sillä kangas ei purkaudu. Toinen kiinnitysvaihtoehto olisi ollut tarranauha, mutta pelkäsin, että tarranauha olisi ikkunanreunassa liian näkyvä.

Päivällä verho on piilossa ja ronskisti rytättynä koriin.


Yöksi se ripustetaan naulojen ja purjerenkaiden avulla paikoilleen. Ruma, mutta toimiva. Onneksi nukumme silmät kiinni:).


Tässä vielä ripustus kesken. Ikkunan reunan naulat eivät erotu, jos ei osaa katsoa.


Purjerengaskiinnitys.


Poikien nukkarissa, josta kuvat ovat, ikkunan leveys on yli 3 metriä, joten verhon ripustaminen tai poisrepäisy ei suju ihan sekunnissa, mutta kapeammissa ikkunoissa systeemi on vielä näpsäkämpi.

Meidän makuuhuoneessamme on samanlainen ratkaisu, ihanaa pimeät yöt vihdoinkin:).

Meillä muuten grillataan, ihana tuoksu! Rentoa ja kesäistä viikonloppua,

t hanna

8 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Meillä on Stockan vuoritetut silkkiverhot ja pitäisi vielä yksi ostaa, mutta tuo on paljon parempi ratkaisu tuo teidän. En tykkää yhtään niistä pölynkerääjistä nyt ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan:)? Itsekin tykkään, ovat helpot laittaa ja ottaa pois. Päivällä näkymättömissä ja yöllä ajavat asiansa. Ja edullisetkin.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä!!! Talvellahan nuita ei tarvi ripustella, joten kyllä sitä muutaman kuukauden jaksaa "värkätä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä, itsekin niin iloinen kun ratkaisu löytyi! Ja totta, talvella ei näitä tarvita.

   Poista
 3. Meillä on täällä melkein naapurissa ollut sama ratkaisu käytössä jo useamman vuoden ja edellisessä kodissakin :-) Meidän leveisiin ikkunoihin ei löytynyt edullisia pimennysrullaverhoja ja kun verhotankoja ei oo eikä tuu niin muuta vaihtoehtoa ei jäänyt. Minä en jaksanut edes noita purjerenkaita laittaa vaan yläreunaan laitoin muutaman lenkin nauhasta joilla kangas ripustetaan ikkunalle. Kahteen lastenhuoneeseen ostin Ikean rullikset ja koska ne on säleverhojen kanssa hassun näköiset, päädyin laittamaan pienen kappaverhon niitä peittämään. Nyt harmittelen, että olisi pitänyt näihinkin ikkunoihin laittaa vain nuo lärpäkkeet, kun en verhoista välitä. Mutta aikansa kutakin, tämä kesä noilla vielä mennään. Syksyllä varmaan otan verhot ja rullikset pois ja pakkeloin seinän ja jään mielenkiinnolla odottelemaan montako päivää menee ennen kuin mies huomaa muutoksen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimivaa siis, kun muillakin käytössä:). Minä mietin ensin makuuhuoneeseen verhoja, jonne alle olisin piilottanut tuon pimennyskankaan, mutta leveissä ikkuinoissa sitä verhonleveyttä olisi ollut liikaa eikä se olisi mennyt varsinaisen verhon taakse piiloon. Enkä niitä verhoja tosiaan halua. Meillä mies huomaa vähän liiankin paljon, ja esittää omia huomioitaan:).

   Poista
 4. Ette ole silmälappuja harkinneet? Meillä mies tarvittaessa käyttää niitä ja minä olen opetellut ja opettanut lapsetkin nukkumaan valoisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisin itsekin oppinut niillä nukkumaan, se olisi ollut yksinkertaisinta, ainakin sisustuksen kannalta:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!