lauantai 30. elokuuta 2014

Yhdistetty vaatehuone ja khh

Meillä on iso vaatehuone ja olematon kodinhoitohuone. Tämä monitoimihuone on makuuhuoneen vieressä omana huoneena, sillä haluamme kumpikin nukkua rauhassa, kun toinen könyää aamulla ensin ylös. Vaatehuoneen puolella on valkoiset Ikean Pax -kaapit kahdella seinustalla sekä minun meikkipiste, johon tulee luonnonvaloa kapeasta ikkunasta.
Vaatehuoneen peililiukuovien takaa löytyy komeron kokoinen kodinhoitohuone tai oikeastaan pyykkihuoltoseinä. 

 


Jo raksan suunnitteluvaiheessa, toiveena oli yhdistetty pyykkihuolto ja vaatehuone, sillä emme tarvitse kokonaista huonetta kodinhoidolle. Silitys hoituu minulla parhaiten televisiota katsomalla, samoin mankelointi. Niinpä mankeli on sijoitettu yläkerran aulan komeroon, ja silityslauta on vanhanaikainen kannettava malli. Pyykkihuoltoa varten tarvitsen vain pyykinviikkaustason, en esimerkiksi pyykkinaruja,  sillä kuivaan n. 95 % vaatteista kuivausrummussa. Meillä on erikseen urheilueteinen teknisen tilan yhteydessä, joten kodinhoitohuoneessa ei tarvitse säilyttää mitään. Pärjäämme siis mainiosti pyykkihuoltoseinämällä.
 

Pesukone ja kuivuri on vierekkäin, joten niiden päällä on reilusti laskutilaa sekä vesipiste. Seinällä ovat Ikean hyllyt sekä seinäkuivausteline.


Hyllyllä on omat laatikot erilaisille pyykinpesuaineille.

 

Tämä toimii meillä. Plussana vielä, että koko vaateralli on samassa kerroksessa ja vieläpä toisessa, jolloin vähäpukeisena pyöritään suojaisessa yläkerroksessa. 

t hanna

15 kommenttia:

 1. Tykkään siitä, että suunnitteluvaiheessa on aidosti mietitty juuri teidän perheen tarpeita ja tapoja. Vaatehuoneen ja khh: n yhdistelmä näyttää käytännölliseltä ja tarkoituksenmukaiselta. Mahtava oivallus tuo sinun pieni meikkauspiste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jokaisella perheellä on erilaiset käytännöt ja tarpeet, ja tähän pyrittiin suunnitteluvaiheessa. Kaikkea ei tietysti voinut saada, rahan taikka tilasuunnittelun takia, mutta sitten piti vain priorisoida.
   Minunkin suosikkini tuo meikkipiste, se kaipaa vielä valoa, kun syksyn aamulla ei ikkunanvalo enää riitä.

   Poista
 2. Voi vitsit, näyttää niin kivalta ja toimivalta myös! Nuo pyykinpesuainepurkit on hienot. Olet kyllä kekseliäs ja myös hyvällä silmällä siunattu! Huippua teidän kodarissa on se, että sinne ei kulkeudu likaisia kenkiä eikä kuraisia vaatteita.

  Hanna Koo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kaima! Tänne yläkertaan harvemmin lampsitaan kuravaatteilla:), muualla kodissa niitä kyllä näkyy, sillä eihän ne lapset katso kenkiään kun sisälle tulevat eivätkä siis astele kuraeteiseen...

   Poista
 3. Todella kätevää ja järkevää sisustamista. Toiminnallisuus ja helppous, täydellistä siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä meille järkevä pyykinpesupaikka, sillä olen tosi laiska viemään puhdasta pyykkiä omiin kaappeihin, nyt on lyhyt matka.

   Poista
 4. Ihan huippu! Meillä on arkieteinen kodinhoitohuoneen yhteydessä, ja jos nyt rakentaisin, tekisin toisin. Erottaisin nuo kaksi toisistaan. Nyt olen kiitollinen siitä että pääsisäänkäynti ja arkieteinen on edes erotettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa, kaikkea ei hoksaa eikä voi saadakaan. Itse olisin halunnut tuohon tilaan vielä poikienkin vaatesäilytyksen, mutta se olisi tarkoittanut portaikon siirtämistä ja alakerran toiveiden romuttumista.

   Poista
 5. Voi ei, nyt iski kyllä kateus. Juuri noin minäkin asiat järjestäisin, jos nyt suunnittelisin taloa. Miksi ihmeessä arkkitehdit edes haluavat väen väkisin piirtää kodinhoitohuoneen alakertaan? No jaa, varmaan siksi, että khh on usein saunan yhteydessä, niin meilläkin enkä tykkää tästä ratkaisusta enää yhtään! Ja se jatkuva pyykkien kuljettaminen ala- ja yläkerran välillä, ihan typerää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanja, minäkin ihmettelen khh sijaintia alakerrassa, ja vaikka olisi pyykkikuilukin, puhdas pyykki pitää kuitenkin kantaa ylös. Pyykkihuolto yläkerrassa taisi olla alusta asti meidän toivelistalla. Nyt kun meillä on saunakin kakkosessa, voi sanoa, että alakerta on ns. yleistä tai paraatitilaa, ja yläkerta yksityistä ja arkista.

   Poista
 6. Aivan loistava idea ja tosi toimivalta vaikuttaa, olispa meilläkin tällainen tila :)

  VastaaPoista
 7. Myös minä haaveilen kodinhoitotilan ja vaatesäilytyksen yhdistelmästä. Eipä vain onnistu enää jälkikäteen, joten pyykkejä roudaillaan ylä- ja alakerran välillä. Tosi epäkäytännöllistä! Tykkäisin jopa sellaisesta ratkaisusta, että makuuhuoneet olisivat yläkerrassa, vaatesäilytys, kodinhoito sekä saunatilat alakerrassa.
  Jos joskus oma koti päästään suunnittelemaan alusta asti, ei pyykkejä tarvitse enää kerrosten välillä kuljettaa, vaan puhtaat vaatteet saa viikattua suoraan paikoilleen hyllyille.

  Teidän ratkaisunne vaikuttaa ihanan toimivalta ja tuo meikkauspiste on kyllä ihan luksusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkääminen on työlästä, eikä ainakaan minun lempihommaa. Tuo voisi toimia, että vaatesäilytys ja -huolto ja sauna olisivat kaikki alakerrassa, meillä ainakin toimii kun kaikki on yläkerrassa. Yritetään aina pukea ylhäällä, jolloin vaatetusta ei tarvitse kannella ylös taikka alas.

   Poista
 8. Meillä on tulossa uuteen kotiin vastaavanlainen ratkaisu kun teillä (kiitos ideasta ;) ), mutta mietityttää tuo kosteuseristys. Onko se teillä koko huoneessa vai rajattu vain tuohon pyykinhuoltoseinälle?

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!