lauantai 23. elokuuta 2014

10 hengen terassipöytä

Sain kuin sainkin syksyn viimeisiin terassi-iltoihin haaveilemani ison terassipöydän. Ehkä tätä uskaltaa kutsua DIY -pöydäksi, vaikka ei tässä suurta tekemistä ollutkaan saatikka sitten mitään järisyttävän huikeaa ideaa, pikemminkin pöytä syntyi onnekaasta sattumasta. Löysin nimittäin työpaikkani edestä hylätyn pitkän pöytälevyn, jonka kannoin kotiin. Alle ostin Ikean mustat pukkijalat. Siinäpä se.

Pöytälevyn pituus on 270 cm ja sivuille mahtuu reilusti 2 x 4 henkilöä (pukkijalat vievät vähän istujilta tilaa) sekä päätyihin vielä kaksi henkilöä, joten 10 henkilöä syö tilavasti pöydän ympärillä.
Ihana puinen (mutta käytetty ja kulunut) pöydän kansi sopii hyvin harmaisiin (Bellini Chair) sekä puisiin (Nikari RMS2 Chair) tuoleihin. Toisessakin päässä terassia on ripaus tätä suosikkisisustusväriäni eli vaaleaa puuta (niin kuin sisälläkin), kierrätyslava-sohvassa, terassinsohvapöydässä ja nojatuolissa.


Ruokailuterassin kulmaan mahtuu vielä musta riippukeinu (Ikea), siinä on hyvä katsella kun mies grillaa:).Lasten pihalelut ovat pääasiassa hiekka-alueella (josta en ole tainnut täällä kertoakaan), mutta jotain leluja on myös näissä koreissa (vesipyssyt, kroketti, mölkky, sulkisverkko jne). Niin, ja horsmat ovat kauniita ilman kukkasiakin, suloisia roosan sävyisiä kiharoita.

Osaisinkohan grillata hiiligrillillä yksin..? Mies kun on harrastamassa urheilua Ranskan alpeilla, eikä sytyttämässä eikä neuvomassa. Tai tietysti osaisin, mutta en tiedä viitsinkö:).

t hanna

P.S. Pöytälevy on käpertynyt viimeisen viikon aikana. Tiedättekö onko ohimenevää, vai onko minulla kohta kaareva ihana DIY pöytä, jossa ruokalautaset valuvat haarukan alta kohti keskustaa...

10 kommenttia:

 1. Onpas taas loistava idea! :) Mistäköhän löytäisin tarpeeksi ison levyn meidänkin takapihan terassille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, tämä oli kyllä melkoista sattumaa, kun löysin pöytälevyn kuin tilauksesta:).

   Poista
 2. Meillä 210cm pitkän puusepän tekemän pöytälevyn alle on kiinnitetty kaksi metallista tukea juurikin estämään pöytälevyn käpristymistä. Jostain metallipajasta varmasti saisi sellaiset hankittua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, hyvä vinkki! Onko metallipalat koko pöydän pituuden mittaiset? Entä miten ne on kiinnitetty?

   Poista
 3. Kaareutuminen johtuu kosteudesta, eli syksyisin ja keväisin pöytä tulee olemaan enemmän tai vähemmän kaareva, mutta oikenee kuivina aikoina, eli talvella ja kesällä. Talvella levy voi myös halkeilla, mutta sitten taas halkeamat "turpoaa"umpeen kostean aikaan. Oletettavasti ei oo ulkokäyttöön soveltuvasti käsitelty levy, ja vaikka olisikin, puu elää aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmiina, levy ei tosiaan ole ulkokäyttöön tarkoitettu, mutta katsotaan jätetäänkö se silti talven armoille. Kestää minkä kestää:).

   Poista
 4. Kuvien perusteella kansi näyttäisi olevan lakattu. Onko pöydän kansilevyn päällä lakkapinta ja alapuoli lakkaamaton? Jos, niin tässä lienee selitys, yhdistettynä Jasmiinan jo kommentissaan mainitsemaan kosteusvaikutukseen. Toiselta puoleltaan käsitelty puupinta ei pysty hengittämään kauttaaltaan ja siksi eläminen näkyy tällaisena toispuoleisena kaarevuutena.
  - Ritutiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, alapinta on lakkaamaton ja yläpinta lakattu. Kiitos selityksestä Ritutiina! Auttaisiko jos alapinnankin lakkaisi, vai annanko vain elää?

   Poista
 5. Me tarvittaisiin Kesämajan lasiverannalle jostain pöytälevy. Saisi olla aika kapoinen (70 cm), mutta pituutta voi olla reilu 2 m. Vinkkaa, jos jossain näkyy sellainen. Jaloiksi on jo pari Singerin jalkaa valmiina.
  Vai "harrastamassa urheilua"? Hulluja ne on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, hulluja juosta vuorta ympäri. Mutta maisemat olivat kyllä huikeita ja itselläkin alkoi tehdä sinne mieli, ja vieläpä juoksemaan.
   Pidän silmät auki mahdollisten pöytälevyjen varalta. Ikeaan tuli tänä keväänä jokin ulkopöytä joka oli kaponen, pituutta en kyllä muista enkä tietenkään nimeä...

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!