maanantai 30. marraskuuta 2015

Valkoiselle sohvalle ja lapsiperheeseen sopiva matto

Ehkä muistatte, että myin Ikean Stockholm Rand mattoni olohuoneesta pois ja nyt tuulettelen parkettia:). Tylsää ja kolkkoa, kyllä matto tekee ihmeitä tunnelmalle.

En halua ostaa mitä tahansa mattoa, vaan olen asettanut sille muutaman ehdon:

  1. Itselläni on vahva ajatus, että valkoinen sohva tarvitsee parikseen tummemman maton, ei ihan mustaa, mutta jotain jossa on ripaus sitä mustaa taikka tummaa harmaata. Niin tai miksi ei itämaissävytteinen punainen? Väriä tuo sopivasti tilaan kontrastia ja särmää.
  2. Ja koska perheessämme hyörii kaksi tekeväistä poikaa, 5- ja 8-vuotiaat, on maton kestettävä heidän touhut. Tähän paras ratkaisu on minusta useamman värin matto, siis sellainen, jossa muutamaa lankaa on yhdistetty, jolloin pinta ei ole tasaisen yksivärinen vaan rosoinen. Tähän kun uppoa parhaiten roskat:).
  3. Matto saisi olla mieluiten lämpöistä ja pehmoista villaa.  Puuvilla on liian ohutta ja menee helposti ryttyyn. Keinokuidut on poissuljettu niiden sähköistymisen ja muovin tunnun vuoksi. 
  4. Ja koska ihanaan Beni Ouarain -mattoon minulla ei ole varaa, enkä halua polyesterikopioita,  kohtuuhinta on myös ehto matolle. 
  5. Ja vielä koko, sen on oltava 200x300 cm, jotta se yhdistää sohvan ja nojatuolit. Kaksi pienempää mattoa ovat helposti aina vinossa ja eivätkä anna samanlaista yhtenäistä ilmettä kuin yksi iso matto.
Tälläinen luonnonsävyinen matto sopisi väriallergiselle, rakastan näiden harmonista ja rauhallista tunnelmaa!



Tässä harmaa vähän kuviollinen, siinä ei kyllä näkyisi roskat:


Tällainen tumman harmaa miellyttää minua eniten, mutta ei tasaisen värinen.


Tässä matto on tarpeeksi iso ja kokoaa kivasti olohuoneen kalusteet yhteen. Ja ihanaa väriä tuovat kirjat.


Vaalea harmaa on kauniin kesäinen. Ja meidänkin safarituolit odottavat ruskeita päällisiä.


Tässäpä sitä väriä:

Kuvat: Alvhem Mäkleri ja Entrance Mäkleri

Vinkkejä ehtojen mukaisista matoista otetaan vastaan:)!

t hanna

22 kommenttia:

  1. Itteä miellyttää silmää toinen kuva :) Juutimattoa olen vähän katellut itelle myös yläkerran aulaan.
    Mites iso talja???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuttimatto on kyllä ihana, itsekin haluaisin sellaisen joko ruokapöydän alle tai kesäksi olkkariin. Taljaa en ole ajatellutkaan, olisikohan niitä tarpeeksi isokokoisia?

      Poista
  2. Meillä on olohuoneessa IKEAn Basnäs-villamatto 200 X 300 koossa. Se on pehmeä, harmaa, pintatekstuuriltaan elävä, monivärinen, villainen eli pysyy hyvin puhtaana... 2,5 vuoden käytössä ei ole mennyt miksikään enkä ole joutunut sitä pesemään, joskus lumihankeen kantanut raikastumaan. Tämä näyttää minusta tosi tylsältä siinä ikean sivuilla olevassa kuvassa, livenä on upea. Ja hinta on 300-400 välillä eli ei paha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, pitääpä heti tsekata tuo Basnäs!

      Poista
  3. Kaksi alinta on kivoja, jopa toi värikäs punainen on tosi kiva. Ei olis ekana tullut mieleen,mettä voi ollakin pelistetyssä sisustuksessa tosi kiva tollanenkin. Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia itämaisia mattoja näkyy aina välillä pelkistetyn sisustuksen parina, se on kyllä kiva.

      Poista
  4. Ikeassahan on sellainen ihana juuttimatto.. tosin aika karhea ja ei taida olla ihn noin kookas :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitääpä tarkistaa. Ainakin Sinnerlig-sarjassa on juuttimatto myös koossa 200x300, ja hinta olis muistaakseni 69e:).

      Poista
  5. Ikeassa on iso juuttimatto, Sinnerlig. Mutta suosittelen silti katsomaan myös Carpetvistan valikoimia https://www.carpetvista.fi/. Suunnittelen juuri Kesämajalle itämaisen maton tilausta. Muutama kaveri on sieltä maton tilannut ja ovat tyytyväisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo Sinnerlig onkin pyörinyt mielessäni. Kesällä viimeistään hankin sen. Kiitos carpetvista-vinkistä, käyn heti tsekkaamassa.

      Poista
  6. Meilläkin tämä aihe on ollut nyt hyvin ajankohtainen. Siirsimme olohuoneen ison villamaton keittiöön ruokailuryhmän alle poistamaan kaikua ja muutenkin tuomaan tunnelmaa, ja nyt olohuoneeseen piti saada matto. Olen roikkunut eri nettikauppojen sivuilla ja siellä ihan oikeissakin kaupoissa, ja lopulta eilen sain naputeltua tilauksen. Vaikeaa oli kyllä valinta! Itsekin haaveilen Beni Ouarainista, mutta koska paljon pieniä lapsia ja liian pieni budjetti, se saa jäädä haaveeksi. Moni ihailemani villamattokin oli turhan tyyris, niin nyt päädyin siihen Benin tyyliseen mutta keinokuituun. Perustelin sen itselleni edullisuudella, ja sillä että voin sitten ihan hyvällä omallatunnolla hankkia jonkun toisenkin maton jos löydän jonkun paremman :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, jos valitsee edullisemman sitä ei tarvitse ylettömästi suojella, ja on varaa vaihtaa vaikka kesäksi siihen itämaiseen punaiseen.Kuulostaa siis hyvältä:).

      Poista
  7. Niin ja lisäyksenä se vinkki, aika paljon näkee sitä Linie Designin Asko-mattoa, joka on kyllä tosi kaunis ja taitaisi täyttää ehdotkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä näkyy monessakin blogissa. Itsekin katsoin sitä, mutta harmaa on ehkä vähän liian vaalea, ja heidän musta väri puolestaan liian tumma. Tosin en ole nähnyt niitä livenä, nettikuvat ei tietty kerro koko totuutta.

      Poista
  8. Meillä on Annon Taival-matto. Kaunis matto, mutta armottoman liru. Liukueste maton alla vähän helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taival on mennytkin kokonaan ohi, vaikka olenko kokeillut niin Jalpaikkaa ja jotain Ruutumattoa Annolta. Nekin olivat kumpikin melko ohuita, ja sellaiset ovat meidän villikoille sopimattomia, kun olisi matto aina rytyssä. Mutta katsonpa vielä Taival-kuosin, kiitos vinkistä.

      Poista
  9. Meillä on Ikean Hodde, joka voisi sopia sun kuvaukseen. :)

    VastaaPoista
  10. Itse olen mieltynyt tällä hetkellä itämaistyylisiin mattoihin, käsintehtyihin, tottakai. Tuo niin kauniisti särmää vaaleaan ja moderniin sisustukseen. Välillä olimme pitkään ilman mattoa, koska en osannut päättää millaisen haluan. Paras kai olisi, että olisi useampi, joita voisi vaihdella fiiliksen mukaan :) -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jos olisi varaa, monta eri tyylistä mattoa olisi mukavaa!

      Poista
  11. Samat aatokset täällä. Kuin olisi omia ajatuksia lukenut. Itse olen myös väriallerginen omassa kodissani vaikka välillä yritän siedättää itseäni väreille kuten maalaamalla keittiöjakkaroita värikkäiksi :D. Tottapuhuen haaveilen itämaisesta tai juuttityyppisestä matosta. Meillä oli pitkään se peru mustavalkoraita"blogi"matto, mutta en kestänyt enää katsoa sitä ;). Sohvanpäällisiä olen uusimassa niin täytyy nyt odottaa ensin se kangas ja sitten katsoa mihin päätyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, samoilla mennään täällä sohvankin kanssa. Selvitin jo voisinko värjätä meidän vaaleanruskeita sohvanpäällisiä tummanharmaiksi, mutta ei onnistunut... Mutta ihanaa, että sinulla edistyy niin sohva- kuin mattoasia!

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!