maanantai 16. marraskuuta 2015

Aikuisten ja lasten DIY työpöytä

Työ- tai läksy- tai askarteluhuone, tällä huoneella ei ole vieläkään vakiintunutta nimeä. Mutta uusi itsetehty pöytä siellä on:). Ja onpahan niin iso, että koko perhe mahtuu yhtäaikaa tekemään läksyjä.

Leveyttä pöydällä on metri, jotta vastakkain istuminen onnistuu ilman riitelyä. Keskelle on tehty kolot kynille, eikä siis enää tarvitse voivotella kaatuvaa kynäpurkkia. 


 

Välissä on tarkoituksellinen rako, jotta kumin roskat saa helposti pyyhkäistyä lattialle:).
Pöydän pituus on kaksi metriä eli vierekkäinkin mahtuu istumaan, sopuisa puuhastelu vierustoverin kanssa ei kyllä taida onnistua. Kaverin kanssa kyllä, muttei veljesten kesken.

Halusin pöydän ehdottomasti keskelle huonetta, enkä seinän viereen. Teen usein kotona etätöitä ja haluan katsoa ulos enkä seinään kun näpyttelen tietokonetta.

Muutoinkaan en pidä, että huonekalut kiertävät seiniä pitkiä, turhan usein varotaan asettelemassa kalusteita keskemmälle. Itse olen huomannut, että kun sohvan irroittaa seinästä, taikka sängyn asettelee niin, että vain pääty osuus seinään tai työpöydän nostaa rohkeasti keskelle huonetta, niin simpsalapim, huone voi näyttää isommalta.

t hanna

Pöytä on tehty kahdesta 40 x 200 cm havupuuliimalevystä. Keskellä on 20 x 200 cm kaistale, johon on tehty kaksi reikää pahvisille laatikoille. Ne on niitattu reunoista kiinni pöytälevyyn. Puunväriset pöytälevyt on suojattu Osmo Colorin Uwivaxilla ja keskiosa on maalattu mattamustalla kalustemaalilla. Koko komeus on liitetty yhteen kahdella laudalla pöydän päistä. Jalkoina ovat Ikean pukkijalat, jotka ovat turhan keveät  (ei ulkonäöltään) painavalle pöydälle, joten etsinnässä on vielä tukevammat jalat.

9 kommenttia:

 1. Onpas todella hieno ja innovatiivinen ratkaisu. Olen samaa mieltä, ettei huonekaluja aina kannata sijoitella seiniä pitkin.

  VastaaPoista
 2. Tosi kätsy pöytä, minäkin eilen postasin diy pöydästäni. Minua ärsyttää juurikin se että kaikki kiertää meillä joka huoneessa pitkin seiniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyppäänpä heti katsastamaan sinun pöytäsi!

   Poista
 3. Upea pöytä, tykkään erityisesti tuosta tummasta raidasta keskellä kynäpurkkeineen. Huonekalujen sijoittelu pitkin seiniä on kyllä aika hassun näköistä, etenkin jos huoneen keskelle jää iso, autio tila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Juuri niin, jos tilaa on lattialla, miksi asetella kalusteet pitkin seinän viertä..:).

   Poista
 4. Hieno pöytä ja hauska idea :) Tumma raita tuo kivaa kontrastia pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Kyllä vähän mustaa kontrastia kaiken vaaleuden keskelle.

   Poista
 5. No vau! Onpa tyylikäs ja käytännöllinen pöytä! Mahtava idea tuo kaistale keskellä. Ja tilaa eripuraisille pojille... ;) Saisi meilläkin olla, meidän pojat on tosin vasta 1- ja 4-vuotiaat, mutta kummasti jo osaavat häiriköidä toisiaan :D

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!