torstai 11. syyskuuta 2014

Ero

Meidän pojat erosivat. Isoveli pakkasi tavaransa ja raahasi sänkynsä toiseen huoneeseen. Hänelle ei kelvannut mukaan juuri mitään leluja, sillä näin huone pysyy kuulemma  siistinä. Nyt hän leikkii pikkuveljen huoneessa, myös omien kavereidensa kanssa. Jaa-a, mitenkähän tämä ratkeaa? Raivoisaan riitaan, sopuisaan erillään oloon vaiko paluuseen vanhaan? Pikkuveljen temperamentti ennustaa ensimmäistä.
Ero tuo minulle sisustuspulmia, sillä minulla ei ole idean poikastakaan miten nämä isohkot lasten huoneet kalustetaan. Olemassa olevat huonekalut näkyvät kuvissa, eli niitä ei juurikaan ole. Ennestään löytyvät Ikean sängyt, harmaa Valannin nojatuoli ja musta junior Fatboy sekä Ikean Expedit hylly. Huoneiden toiminnotkaan ei ole nukkumista lukuunottamatta ihan selkeät. Leikkivätkö pojat oikeasti täällä? Entä mitä leikkiä varten huoneessa pitää olla (leluja varten on kyllä kaksi tyhjää komeroo kummallakin)?  Entä tarvitaanko pöytätasoa kun alakerrassa on läksy- ja askartelupöytä? Onko legoja kivempi rakennella pöydällä vaiko lattialla? Entä tarvitaanko löhöilypaikkaa? Entä milloin kannattaa ostaa isompi sänky?

Millaiset lastenhuoneet teillä on? Ja mitä niissä ehdottomasti pitää olla tai ei pidä olla? Kertokaa ystävät!

t hanna

P.S. Oviin kirjoitettiin tietysti heti ensimmäisenä eroiltana omat jyrkät kiellot:


Oi, tätä veljesrakkautta:).

8 kommenttia:

 1. Voi että, tämä ei välttämättä enteile hyvää ;) Tuon huoneen sisustukseen mulla ei ole kovin kummoisia vinkkejä. Meillä pärjätään vielä melko niukalla kalustuksella.. Tärkeimmät taitavat olla automatto (voi ihanuus!) sekä sängystä tehty maja, joka näkyy tässä. Ja huonetta asustaa 3,5-vuotias pieni mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidille ero tietää ainakin rahanmenoa, kun jotain huoneisiin pitää ostaa kun ovat niin tyhjiä. Toivotaan, että elo alkaa sujumaan ja leikit löytävät paikkansa.
   Aivan upea sänky teillä! Ja nuo avaroomin päiväpeitteet ovat huiput, joita olen itsekin ihaillut.

   Poista
 2. Meillä tuo nuori mies on 10v ja hänen huoneessaan olen huomannut, että tyhjää lattiapinta-alaa ja jakkaroita ei voi olla liikaa, kun kavereinensa valtaavat huoneen pelien ja leikkien äärellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos Aamukahvi! Kymmenvuotta on meillä edessä kolmen vuoden päästä, ja haluaisinkin rakentaa huoneen niin, että sitä ei tarvitse uusia parin vuoden välein vaan, että se palvelisi ja toimisi pitkääääään. Kiitos siis arvokkaista kommenteista lattiapinta-alan suhteen, se pitää ehdottomasti huomioida!

   Poista
 3. Meillä on tytöllä 3,5v ja pojalla 5v olleet aina omat huoneet (myös nukkuneet omissa huoneissaan) vaikka ikäero on pieni (1,5 vuotta) ja ovat kuin paita ja peppu. Kummallakin on huoneessaan huonekaluina sänky (165cm pitkä), pojalla sohva/tytöllä nojatuoli, pojalla kirjoituspöytä/tytöllä pienempien lasten pöytä tuoleineen. Molemmilla lisäksi Ikean laatikosto jossa sellaiset vedettävät laatikot jonne saa kaiken pikkusälän ja aarteet kätevästi. Legoilla rakennellaan lattialla josta ne nostetaan purkamatta hyllyille kaappeihin kun leikit on ohi. Sohva/nojatuoli on iltasatuja varten ja kun lapset haluavat kuunnella musiikkisatuja omissa huoneissaan tai tutkia kirjoja yhdessä. Sängyillä eivät hengaa. Valtaosa leluista on kiinteissä kaapeissa poissa silmistä kun huone on siisti, molemmilla lattiasta kattoon 2m leveydeltä... Ja kyllä, huoneissa todellakin leikitään erikseenkin ja enimmäkseen molemmat samassa huoneessa yhtä aikaa :) Kotimme on yksitasoinen ja olohuoneeseen lelumeren eksymistä en katso hyvällä silmällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minstu! Kiitos lego + lattia kokemuksesta, olenkin miettinyt, että missä niitä on kivoin rakennella. Tähän asti on menty lattialla ja ehkä myös jatkossakin.

   Poista
 4. Meidän ekaluokkalaisen herran huoneessa on sänky, jonka alla kolme sängynaluslaatikkoa mm. miekkojen, pyssyjen ja pikkuautojen säilytykseen. Expedit 8-hylly, jossa muutama kankainen kori rom.. anteeksi leluja varten. Ikean pienet kannelliset muovirasiat ovat loistavat kaikkia pientä aarretta ( kuten kiviä, käpyjä jnejnejne ) varten. Pari isoa kannellista, päällekkäin pinottavaa Plaston säilytyslaatikkoa pikkulegoja varten. Säkkituoli, jossa ei ikinä löhöillä. Viimeisin hankittu kaluste on koulupöytä, jonka ääressä satunnaisesti rakennellaan legoilla, leikitään trasheilla, minecrafteilla tms. Läksyt tehdään poikkeuksetta keittiön pöydän ääressä :) Kaksi kiinteää vaatekaappia hyllyineen kätkee tietenkin vaatteet mutta myös paljon kaikenlaista sälää. Piirrustuksia, valokuvia jne varten seinällä "pyykkinaru", johon taideteokset voi laittaa ( tosin hän niitä sinitarrailee oman maun mukaan pitkin huonetta ). Pääasia tämän herran kohdalla on, että lattialla on paaaljon leikkitilaa ja mahdollisuus leikit levittää mahdollisimman laajalle ( olohuoneeseen kun niitä ei sen äiti anna liiemmälti kantaa ;)...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista! Noita pieniä kannellisia muovirasioita tarvittaisiin meilläkin, saisivat aarteet arvoisensa säilytyspaikan. Ja kiitos vinkistä lattiatilatarpeen osalta, se pitää pitää mielessä:).

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!