sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Korkki, ruskea nahka ja mänty..?

Tällä hetkellä sisustusmieltäni lämmittävät nämä 80-luvulta tutut materiaalit eli korkki, ruskea nahka ja mänty. Tämän päivän reseptillä niitä on vain ripaus, eivätkä ne asusta samassa tilassa.

Korkki ihastuttanut mieltäni jo pitkään ja vähän sitä meiltä jo löytyykin. Haaveissa on poikien huoneen liukuovien päällystäminen, tuossa keskimmäisessä Minna Jonesin stailaamassa kuvassa näkyvällä, korkkirullalla. Ja nuo ylhäällä olevat korkit eivät ole pullonkorkkeja, vaan Jasper Morrisonin suunnitellemia jakkaroita:).

Kuvat: Iittala, NIC, Jasper Morrison, Finnish Design Shop

Ruskeaa nahkaa tai oikeastaan konjakinväristä taikka ihan toffeen väristä on näkynyt paljon mustavalkoisten sisustusten keskellä, ja tämä yhdistelmä on minunkin mieleen. Ennen joulua kyselinkin teiltä tietoa mistä saisi ruskeaa nahkaa, jotta saisin uudet istuimet olkkarimme Ben af Schultenin safarituoleihin. Ja miksei keittiön vetimetkin voisi vaihtaa nahkaisiksi. Meillä se onnistuisi helposti vielä entisten vetimien reikiin.
Kuvat: Entrance ja Stadshem fastighetsmäkläri, Ferm Living, Holmegaard


Mänty! En olisi uskonut pari vuotta sitten, että lämpenen männylle. En ehkä ottaisi kotiini mäntyseiniä, mutta mökille kyllä, kunhan sitä vain raikastetaan valkoisella ja mustalla. Mäntykalusteita pieninä annoksina kyllä kelpaavat. Esimerkiksi nuo kuusikulmaiset Luona In seinähyllyt ovat ihastuttavat ja terassille haaveilen klassisista Grythyttanin tuoleista. Neliskanttiset mäntypöllit asustivat meillä kesällä terassilla ja nyt olemme hioneet pari myös saunan lauteille lisäistuimiksi, pitääpä muistaa näyttää ne teillekin.

Kuvat Svedberg, Grytthyttan, Luona In, Honkarakenne, Susan Elo.

Mitä sanot, ovatko nämä inhokkejasi vai suosikkejasi?

t hanna

10 kommenttia:

 1. Se on kyllä kumma kuinka monesta jutusta on tullut must haveja, vaikka ensimmäinen ajatus olisi ollut "Hyi että ku kamala!". Esimerkiksi Kubus-kynttilän jalat eivät vaan yhtään miellyttäneet silmää aluksi. Nyt kun niitä on vilahdellut täällä blogeissa vähän väliä, en osaa enää päättää minkä mallisen saatika värisen haluan itsellekin. :D Ihmisen mieli on jännä! ;)

  Millä muuten olette käsitelleet mäntypöllit, ettei niistä irtoa pihkaa? Olisi tarkoitus kaataa pari puuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, näitä blogeja selaillessa mieli avartuu ja maku kehittyy:). Meidän mäntypöllit on käsitelty vain öljyllä, eikä ainakaan vielä ole irronnut pihkaa.

   Poista
 2. Mä olen elänyt koko ajan henkisesti siellä 80-luvulla :). Nahkasohvat ja lundian mäntyhyllyt jotenkin vain on aina miellyttänyt. Ja kivalta ne näyttää edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, minulle tämä 80-luku on tullut uudestaan unholasta, mutta kivoja juttuja siellä:).

   Poista
 3. Meillä on mäntyaskelmat portaissa ja olen miettinyt niiden maalaamista harmaiksi. Mutta ehkä pitääkin malttaa mieli, jos vaikka alkaisi miellyttää silmää! Tai muuttua jopa trendikkäiksi...?? Puun sävyt ja konjakinvärinen nahka ovat kyllä aina olleet mun juttu, mutta enemmänkin ehkä tammi kuin mänty... Kellastunut, vanha Lundia-hyllykkö vanhempieni luona on ainakin melko karmea, vaikka muuten Lundiasta tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, trendit muuttuvat, ja mäntyportaat voivatkin pian olla in:).

   Poista
 4. Mä olen tainnut tykätä näistä kaikista jossain määrin kai aina. Juttu on löytää se oikea tasapaino, sillä liika on aina liikaa.

  Kerkeäisitkö muuten vastaan blogihaasteeseen perheen sisäisestä työnjaosta sisustushommien kanssa? Haaste löytyy blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tasapaino taitaa olla avainsana:). Kiitos haasteesta, otan sen vastaan.

   Poista
 5. Jotenkin sopivassa suhteessa tykkään, ei liikaa. Safarituolit ovat kyllä loistava esimerkki, miten juuri oikean konjakinruskea nahka niihin sopii, tykkään!

  Lunta riittää, kyllä lihakset kasvaa ja happea saa riittämiin, ihanaa!

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tosiaan, että on lunta. Ja safarituolit ovat kauniita:)!

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!