keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Töissä pihalla

Täällä pusketaan puutarhaurakkaa:). Viime päivien kaatosateetkaan eivät ole saaneet meitä meitä istumaan sisällä, vaan lapioon on tartuttu silloinkin. Mutta kivaa puuhaa. Tänään onneksi paistoi aurinko ja sain napattua muutaman kuvan.


Minä rakennan perennapenkkiä, maahan kuoppaamista odottavat pallobrabant (Little Giant), kottikärryssä on pikkupäivänliljaa (Stella d'Oro) ja maassa kuunliljaa* (en muista lajiketta). Kannattaa muuten katsoa lajike tarkkaan, sillä pallobrabantia, kuten kaikkia muitakin ikivihreitä ja perennoja on samannimisinä montaa eri lajiketta. Ja niiden välillä on eroja, esim. tämä pallobrabant ei kasva ihan jättimäiseksi, halkaisijan pitäisi olla vain 50 cm, mutta moni muu lajike on paljon suurempi.

Mies rakentaa hyötypuutarhaa kädet verillä, mutta hieno siitä onkin tulossa:). Lavakaulukset olen keräillyt sieltä mistä olen saanut, sillä niiden suosio on ollut suuri ja ovat loppuunmyytyjä monestakin paikasta. Ympyräkiveyksen keskelle on tulossa kaivonrengas, johon istutetaan omppupuu.


Kesäkukaksi olen saanut heiniä*, kiitos ystävällisen Aleniuksen puutarhan, joka tilasi niitä toiveestani. Ja teillekin jäi, jos olette vielä kesäkukkia vailla. Niistä kuvia lisää toisella kerralla.

t hanna

*kukista saatu pieni alennus bloginäkyvyyttä vastaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Itse tyydyn vain katsomaan kuinka kukat ovat alkaneet leviämään uudessa kukkapenkissä. :) Mukavaa (ja toivottavasti lämmintä) kesää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän vaihtoehtoa odotellessa:), vielä näyttää penkissä kovin harvalta, mutta toivotaan, että perennat rupeavat kasvamaan ja leviämään.

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!