sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Perjantaina oli pizzapäivä


Kaikki ei kyllä sujunut niinkuin Strömsössä... Isä lähti pelaamaan tennistä ja pojat olivat tapansa mukaan seuraamassa tiiviisti leipomista. Pikkuveli teki tarpeita koko leipomisen ajan. Ensin tuli kakka vaippaan, sitten tuli toisen kerran ja lopulta pissa lattialle. Piti siis pestä käsiä useamman kerran:).

Kun pizza oli lähes valmis, alkoi yläkerran palohälytin piippaamaan, ja pojat tietysti säikähtivät. Äkkiä siis sinne heiluttelemaan taikinaisilla käsillä lehteä hälyttimen edessä. Ja äkkiä takaisin alas ottamaan pizza uunista pois ennen palamista. Kaiken juoksun välissä tietysti poikien rauhoittelua.

Valmis pizza saatiin uunista pois, ja kuvausta varten nostin sen leivinpaperin varassa pöytään. Ja sehän tippui lattialle, tietysti juustopuoli alaspäin. Lattiallekin tippunut syötiin kyllä, mutta ei sitä kameralle kehdannut näyttää. Toinen pizza sentään säilyi ehjänä, ja siitä otin sitten kuvankin.

Pizzojen täytteenä oli yksinkertaista; ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, parmesaania ja rucolaa. Niin ja tomaattikastikkeena käytän tomaattipaprikasalsaa. Sen tekeminen kyllä kannattaa, sillä se tekee pizzasta maukkaan. Teen sitä aina ison kattilallisen ja pakastan pieniin rasioihin. Tässä vielä ohje.

4 rkl oliiviöljyä
10 valkosipulikynttä
2 ½ salottisipulia
4 paprikaa
1 1/4 kg tomaattimurskaa
2 ohutta vasta leikattua appelsiininkuorisuikaletta
chiliruohetta, suolaa, pippuria

Pilkotaan kasvikset ja kuulotetaan ne. Keitellään pienellä lämmöllä, ilman kantta noin 45 minuuttia. Soseuta lopuksi. Ohjeesta tulee noin 7 dl valmista kastiketta.

Aurinkoista viikkoa!

t hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!