keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Toiveita talolle

Omalle talolle on tietysti monia toiveita, joita olemme yrittäneet miettiä ja kirjata viime päivät. Kaikkein tärkeintä tuntui nyt heti alussa miettiä tilajakoa. Meidän tontille pitää rakentaa kaksi- tai puolitoistakerroksinen talo, meille on tulossa kaksikerroksinen. Näin olemme ajatelleet tilan jakoa:

Alakerta: keittiö (avokeittiö, mutta suojaisa), olohuone, tv-huone, lasten leikkipaikka, työpiste, eteinen, kakkoseteinen, vessa
Yläkerta: vanhempien makuuhuone, jossa vaatehuone, lasten huoneet, kodinhoitohuone, jokin aula, joka toimisi myös vierashuoneena. Sauna voisi olla jommassa kummassa:). Ehkä itse toivoisin sen olevan yläkerrassa tai sitten erillisessä siivessä, jos talo olisi L-mallinen.

Kastelli-talon Aika 178 vastasi melko hyvin toiveita pohjan osalta, ulkonäöltään ei.
Samoin Herrala-talon Urho-malli olisi parilla muokkauksella meille sopiva (anteeksi kuvien huono laatu):Valmistaloista ulkonäöltään miellytti Honkatalojen Plus-mallisto:


Valmistaloista saa tietysti muokkaamalla mieleiset, mutta jotenkin arkkitehdin käyttäminen tuntuu järkevältä. Hänellä on ammattitaitoa piirtää meidän toiveidemme ja samalla tontille sopivan talon. Niinpä päädyimme pyytämään arkkitehdeiltä tarjouksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!