torstai 14. heinäkuuta 2011

Kesägourmetia

Kesällä yksinkertainen on hyvää. Kunpa vain ehtisi useammin torille hakemaan ne tuoreet kasvikset, kalat, marjat ja muut herkut.


Tällä kertaa keitin varhaisperunat hartaasti ja oikeaoppisesti, ja lopputulos oli mainio eikä lainkaan vetinen. Perunat kruunasi tietysti oikeaan voihin tehty voikastike, joka tarjoiltiin omasta pikkukupista. Kupissa saa jokainen "kätevästi dipata perunaa ja kalaa", kuten isoveli totesi.

Jälkkärinä oman maan mansikkaa! Viime kesänä istutetut mansikat ovat tuottaneet ihmeen paljon satoa. Räkätit ovat vain vieneet osan niistä... Tänään laitoimme verkon suojaksi, joten josko meillekin säästyisi enemmän herkuteltavaa.


Ja mansikat maistuvat vielä paremmilta jos ne kuorruttaa sokerilla, ihan totta. Maku syvenee:). Lapsille en viitsi tätä "turhaa" sokeria syöttää, joten heille totesin, että "sokeri tekee mansikat kirpeiksi", niinpä veljekset popsivat tyytyväisenä mansikat sellaisenaan. 

t hanna

3 kommenttia:

  1. Kun pari viikkoa on ollut pois Suomesta, et usko mitä tänään nautittiin! Pottuja ja sulaa voita :). Ja mansikatkin on omassa maassa niin paljon makeampia, sokrulla tai ilman.

    VastaaPoista
  2. Oma koti siis kullan kallis:), ihanaa aikaa tämä kesä ja sen herkut!

    VastaaPoista
  3. Selailin blogiasi ja nuo voi-kupit kiinnostavat. Mitä sarjaa ne ovat?

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!