perjantai 29. heinäkuuta 2011

Valaisimia ruokailuhuoneeseen

Sain mieluisan tehtävän ystäviltäni: antaa sisustusvinkkejä heidän uuteen kotiinsa.  Kurkataan ensimmäiseksi ruokailuhuoneeseen, johon kaivattiin vain valaisinta ennen kuin syksyn pimeys uhkaa.

Koti mihin kerään vinkkejä on sininen puutalo, jossa on pähkinälattia, valkoinen lautakatto ja valkoiset seinät. Tavoitteeksi määrittelimme perheen äidin kanssa iloisen skandinaavisuuden, jossa on ripaus talon sinistä saaristolaishenkeä.

Ruokailuhuoneessa oli ennestään kaunis valkoinen ruokailupöytä, kangaspäällysteiset valkoiset ja puna-beigeraitaiset tuolit sekä punainen ja valkoinen Stokken lastentuoli. Pöytä on sen verran iso, että se vaatii joko halkaisiltaan tarpeeksi suuren tai kahden valaisimen yläpuolelleen. Tässä kolme vaihtoehtoa:


Klassinen on Artimeden Tolomeon kattovalaisin pergament-värisillä varjostimilla. Tämä toisi lämpöä ja vaihtelua olemassaolevaan punavalkoiseen sisustukseen.

Raikas on Luceplanin Castanza. Tämä vaihtoehto jatkaa samaa olemassa olevaa selkeää värilinjaa.

Hauska on keskustelua herättävä vaihtoehto, sillä lampussa oleviin lappusiin voisivat perheen lapset kirjoittaa joka vuosi omat terveisensä. Näin valaisin olisi osa perhealbumia. Kyseessä on Zettel'z 5 valaisin. Tämä vaihtoehto olisi vähiten skandinaavinen, mutta varsinkin luonnonvärisillä paperilapuilla se toisi lämpöä ruokailupöydän ylle. Valaisin on ehkä levoton, mutta olemassa oleva tila on pelkistetty, taustalla vain sälekaihtimilla suojatut ikkunat.

Katsotaan mitä ystävät tuumaavat näistä...

t hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!