keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Talo Kaksi laatikkoa

Tässä tulee talon Kaksi laatikkoa pohjapiirrokset. Tämä on siis yksi kolmesta luonnosvaihtoehdosta, joita arkkitehti Anu Montin on piirtänyt meille.

Anu Montin: Kaksi laatikkoa ulkokuva

Talon selkeä ulkomuoto miellyttää. Minua viehättää erityisesti tuo olohuoneen päällä oleva ruohokatto, miten kiva olisikaan katsella vihreää mattoa yläkerran terassilta. Mies ajattelee tietenkin käytännöllisesti eikä pidä siitä ollenkaan. Tylsää...


Anu Montin: pohjapiirros Kaksi laatikkoa alakerta

Alakerrassa ovat perustoiminnot eli keittiö, ruokailu- ja olohuone sekä yksi asuinhuone. Olohuone on omassa laatikossaan, joten sen katto voi olla vähän korkeampi. Alakerran asuinhuoneesta olisi tulossa lasten leikkihuone, myöhemmin läksyhuone. Siksi tuo aukko keittiöön on mukava, mutta vähentäähän se keittiökaappien määrää. Tätä tämä on, jos saa yhden asian, toisesta pitää luopua.

Anu Montin: pohjapiirros Kaksi laatikkoa yläkerta

Yläkerrassa ovat makuuhuoneet ja kodinhoito. Sauna on autotallin päällä, ja sinne kuljetaan katetun kattoterassin kautta. Tämä sekä viehättää että epäilyttää. Yläkerrassa on varmasti suojassa naapurien katseilta, mutta onko se muuten järkevä paikka saunalle?

Taloajatuksin

t hanna

5 kommenttia:

 1. Tykkäsin blogistasi. Laitoin oman blogini sivupalkkiin.
  Kivoja talosuunnitelmia.

  - Lumi
  ps. Ilmoitathan jos haluat sen pois sieltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Lumi! Ei haittaa, kiva vaan jos blogini näkyy sinun sivustolla. Minäpä lähden vastavierailulle:).

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen talosuunnitelma ja toimivan näköinen pohja. Tykkään siitä kun olohuone on muutaman portaan alempana - ja tykkään siitä ruohokatostakin :) Oikein kiva blogi muutenkin!

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Mukavan näköinen suunnitelma :)

  Meillä myös taloprojekti meneillään ja tässä pohjassa on paljon samaa kuin meidänkin tulevassa kodissa; mm.sisääntulo, keittiö, ruokailutila ja olohuone. Oululaista osaamista meilläkin :)

  Meillä on talo nyt rungonpystytysvaiheessa eli suunnitelmat ovat jo käytäntöä :)

  Onnea projektiin!

  t. Kirsikka

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mia! Voi kun saisi tuon miehenkin sen ruohonkaton kannattajaksi:).

  Kiitos Kirsikka! Olisipa kiva kurkata teidän suunnitelmiin tarkemmin. Onnea teidänkin projektiin, teillä jo hyvällä mallilla:)!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!