tiistai 8. marraskuuta 2011

Talo Neliö

Kolmas vaihtoehto talomme pohjalle (ks. Talo Suorakaide ja Talo Kaksi laatikkoa) on talo Neliö.


Anu Montin: Talo Neliö ulkokuvaluonnos

Yksinkertainen ulkoasu on kiva.

Anu Montin: Talo Neliö alakerta luonnospiirros

Talon alakerta on simppeli ja toimiva. Ehkä ruokailutila on vähän ahdas, ainakin niille 12 hengen joulupäivällisille, joista aina välillä haaveilen. 

Anu Montin: Talo Neliö yläkerta luonnospiirros

Tämän talon kokonaisneliömäärä on pienin, mutta silti tässä makuuhuoneet ovat tilavimpia. Eli neliöt ovat jakautuneet sujuvimmin.

Yläkerrassa on kaksi mahdollisuutta saunalle. Joko se olisi autotallin päällä (kuin Kaksi laatikkoa -talossa) tai omana rakennuksenaan pihan perällä (melkein kuin Suorakaide-talossa). Hmm, kumpi parempi..?

Vaikeaa... Miten sitä osaa tehdä ratkaisuja, joista on onnellinen vielä 20 vuodenkin kuluttua..?

t hanna

3 kommenttia:

 1. Kiva katsella teidän talosuunnitelmia, hyviltä ja mielenkiintoisilta näyttää! Näitä modernin selkeitä ja tyylikkäitä taloja kaivataan lisää perinnetalojen joukkoon. Ja ammattinsa osaavan suunnittelijan työnjäljen kyllä huomaa!

  VastaaPoista
 2. Puutalo ja tasakatto ilman räystäitä, rakennusalan ammaattilaisen mielestä painajainen. Jotta tasakattoidea ei kärsi, suosittelen tekemään niin sanotun piilotetun pulpettikaton, jolloin katto laskee loivasti tasapintaisten reunojen välissä ja katto näytää tasakatolta kolmesta suunnasta ja vain yhdestä tulee räystäs hieman yli talonreunan, ja näin ei vesi eikä lumi jää katolle. Win win situation! Oulun Knuutilanrantaan on noussut yksi uusi funkkistalo, jossa on ko. katto, aika upea talo, käy katsomassa, tie mahtoi olla alueella kaikista kaupungin puoleisin, tarkkaa osoitetta en tiedä. Talo näyttäisi olevan ainoa uusi ko. alueella.

  Rakennusintoa!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 1: Kiitokset, lisää kommentteja kaivataan, tämä päättäminen on niin vaikeaa. Eli voi kertoa mikä ratkaisu olisi toimiva mikä taas ei.

  Anonyymi 2: Kiitos käsitteiden korjaamisesta, kirjoitan tasakatosta, vaikka meille tosiaan tulossa tuollainen piilotettu pulpettikatto, sillä enää ei taida ihan tasakattoista saada edes rakentaa. Eikä tietenkään ole edes järkevää näillä lumileveysasteilla. Pitääpä käydä katsomassa taloa, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!