tiistai 10. huhtikuuta 2012

Meidän perheen pääsiäisperinne

Meidän pääsiäisperinteisiin on kuulunut Levi jo 12 vuotta. Tänä vuonna tapa jatkui, mutta lasten kasvaessa touhut ovat joka vuosi erilaiset. Nyt pääsimme ensi kertaa koko perhe rinteeseen, kun pikkuveli nosti metakan ja vaatimalla vaati päästä lasketteluhissiin. Kuvittelimme, että 2-vuotialle riittäisi sukset jalassa töröttely, mutta ei, isoveljen perässä haluttiin tietysti hissiin ja rinteeseen. Ja kivaa oli, pikkuveli oikein huusi, kaiketi vauhdin hurmasta eikä kauhusta.


Toinen pikkuveljen päähänpintymä oli moottorikelkkailu, jokaisen aamun ensimmäiset sanat olivat: "Moottolikelkkapäivä on tänään." No, melkein joka päivä pörryyteltiinkin.

Koko viikon paistoi aurinko, yöllä oli reilusti pakkasta, päivällä lämpö nousi pari astetta plussalle. Mitä ihanin sää siis kaikkeen ulkoiluun. En ehtinyt kuvaamaan edes rairuohoja, joten kuvassa vihertävät viime vuotiset. Kuvaamatta jäi myös tämän vuotinen lammasruoka ja mangorahka, joka maistui kalalta (!) (reseptit nappasin täältä).

Raksallakin oli tapahtunut vaikka mitä, vauhti ihan jo pelottaa...

t hanna

4 kommenttia:

 1. Kiva perinne teillä! Et kenties tehnyt Pirkka-pakastemangokuutioihin tuota rahkaa? Erehdyttiin kerran ostamaan niitä, maistui ihan kalalle, reklamoitiin, ja kuulemma ihan tuttu ongelma. Saatiin rahat takaisin ja pieni lahjakorttikin, mutta sen koommin en noihin mangokuutioihin ole uskaltanut koskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis muillakin kalanmakuista mangoa:). En tehnyt Pirkkapakestemangoihin, vaan mangosäilykkeeseen ja tuoreeseen mangoon. Ehkä tuolla mangolla on taipumus maistua kalalta, jos se kerta tuttu ongelma. Johtuisikohan jotenkin soseuttamisesta, kun ei mangopalat ole minun kohdallani kalalle maistuneet?

   Poista
 2. Voi vitsit. Meillä jäi sama perinne tältä vuodelta väliin, kun oli sen verran flunssaista väkeä. Levillä on kyllä mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, mutta eipä sinne sairastamaan kannata lähteä. Toivottavasti olette jo kunnossa.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!