keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Keittiösuunnittelu aloitettu


Keittiön perustoiminnot oli jo (onneksi) valmiiksi mietitty aiemmassa postauksessa (+superkiitos teidän kommenttien!), ja arkkitehtimme Anu Montin piirsi ajatukset puhtaaksi. Lähtökohtana on L-mallinen keittiö, jossa on "tyhjä" saareke.

Keittiön kaapistot "sulkee" kummastakin suunnasta korkeat kaapit. Olisin halunnut vain yhdet kaapit kummallekin puolelle, mutta silloin pakastin olisi pitänyt laittaa laatikkoon, ja iso pakastin autotalliin. Joten käytännöllisyys voitti esteettisyyden ja pakastin sijoitettiin korkeana jääkaapin viereen.Haluan kokokorkeat keittiön kaapit, koska ne ovat sopivan eleettömät ja yksinkertaiset ilman monia kaappien rakoja eikä päälle jää pölynkerääjähyllyjä (toivoo laiskasiivooja...). Lisäksi ne luovat illuusion korkeammasta tilasta. Ajattelen niiden olevan  myös ajaton valinta (joku voisi myös sanoa vanhanaikaiseksi).

Saari Venezia Design Keijo Saari 1994

Kuvan Saari-keittiö vuodelta 1994 on pitkälti meidän tulevan keittiön näköinen ja mallinen. Kuvasta poiketen meidän tasot tulevat olemaan valkoisia ja lattia puuta (koivua/saarnea). Uuni tulee olemaan "väripilkku" eli musta.

Suunnittelupalaverit on käyty jo Topi- ja Puustellikeittiöiden sekä Aalto-kalusteiden (oululainen puusepänliike) kanssa. Puustelli-keittiö vetäytyi projektista, koska heillä ei ole saatavana korkeita kaappeja, joiden ovi on pidempi kuin varsinainen kaappi (jolloin alareunasta saa oven auki ilman vedintä), Topi-keittiöiden standarnitkaan eivät suoraan tähän taivu, mutta odotetaan mitä sieltä saadaan. Jos tällainen "erikoinen" keittiö tulee kovin kalliiksi, katsotaan käännytäänkö standardiovien valintaan.

t hanna

13 kommenttia:

 1. Keittiö minun makuun :) Ihanan eleetöntä, minimalistista ja ajatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan:). Kaikki natsaa, eleettömyys ja ajattomuus. Voihan tuota sanoa myös tylsäksi:) :)

   Poista
 2. Ihana yksityiskohta tuo ikkuna välitilassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään siitä kovasti, varsinkin kun se täyttää koko välitilan. Ja on sen kokoa on kyllä mietitty. Vieläkin jännitän miten se istuu keittiön tason kanssa, ja miten sauma yhdistetään kauniisti...

   Poista
 3. Aivan ihana keittiö! :) Meille tulee vähän samanlainen, tosin valitettavasti ilman ikkunaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ginger, eihän tuosta ikkunasta mitään näe kun se on niin matalalla, mutta tuohan se valoa.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää. Meillekin pyöriteltiin pitkään ikkunaa välitilaan, päädyin kuitenkin vähentämään kaappeja ja laitettiin tavallinen ikkuna. Ikkuna on tuuletusmekanismilla joten toimii tarjoiluluukkuna terassille. Minusta on aina niin tylsä olla tekemässä salaattia jne. sisällä jos toiset grillaa ulkona. En koskaan muista tehdä sitä kuitenkaan ajoissa. Ikkunan kautta pysyn jutussa mukana. Meille tulee oven alapinta alemmaksi kuin runko, Puustelliltakin kysyin tarjousta vuosi sitten eikä sen pitänyt olla ongelma. Pitäisikin saada itsestä sen verran irti, että hoitaisi keittiön kilpailuttamisen uusiksi. Suvikeittiöt Kempeleessä oli aika edullinen, jostain blogista bongasin maininnan Kiimingin Kaluste Oy:stä, ajattelin heiltäkin kysäistä tarjousta.

  VastaaPoista
 5. Ajatella, ysineljä tuo kuvan keittiö. Kyllä kannattaa panostaa suunnitteluun ja laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, piti ihan laskea montako vuotta vanha tuo keittiö on. Ja silti on edelleen modernin näköinen. Tuollaisia ratkaisuja kun löytäisi joka paikkaan niin koti olisi aina ajanhenkinen (uuden näköinen ei varmaankaan, kun talossa asuu kaksi poikaa...)

   Poista
 6. Voi suunnittelun ihanuutta! Sulta se käy - ja hyvältä näyttää! Mulla odottaa yöpöydällä sattumalta juuri nyt Tuomas Vimman Raksa. Se riittää rakentamisesta mulle tällä haavaa ihan tolokuttoman hyvin ;-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on nautittukin suunnittelusta ja vielä on edessä monta isoa suunnitteluasiaa edessä. Luinkin tuosta Raksa-kirjasta jostain, pitääpä itsekin lukea se. Sain juuri luettua Pulkkisen Rajan, ja voi kun se oli hyvä!

   Poista
 7. Heip, Aallon kalusteelta saat muutamalla sentillä lyhennetyn rungon, standardiovella (eikä toisinpäin), ei hintavaikutusta. Ja sikäli kun symmetriset linjat miellyttää, saat sieltä myös esim. astianpesukoneen oven samalla jaolla kuin viereinen kaappi, sisään vaan laippaa :)
  T. Niina
  p.s. aina kun googletan sisustusjuttuja sun blogi on top 5:ssa, samat teemat vissiin (ja kun luin postauksiasi läpi, sain tähän taas varmistuksen: tilasin toissa viikolla Moco Homen Riverit lasiterassille:)

  VastaaPoista
 8. Hei,

  meilel tulossa myös korkeat yläkaapit ja kaikki teilaavat vanhanaikaisena. Meistä ajatonta. Minun silmäni ei ole ikinä tottunut mataliin yläkaappeihin, minusta ne ovat kummallisia, lättäniä. Sitä paitsi säilytystila on aina tarpeen, vaikka meille tulee muutenkin paljon säilytystilaa keittiöön, niin tykkään siitä, ettö harvemmin käytettävätkin mahtuvat keittiöön - ylähyllyille. :)

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!