tiistai 22. toukokuuta 2012

Raksaviikot 5-6: päätöksiä

Rakentamisen viikoilla 5 ja 6 (7.5. -20.5.) oli päätösten aika.

Ikkunat oli pohdittiin vielä kertaalleen ennen tilausta. Portaikon ikkunat muuttuivat viime metreillä, kun arkkitehtimme Anu Montin huomasi portaikon ikkunan olevan suoraan naapurin makuuhuoneen kohdalla. Eli muutimme ikkunoiden malleja niin, että meillä kummallakin on näkörauha. Aiemmin kerroinkin jo terassin pariovista, jotka valitsimme liukuovien sijaan (ks. täältä). Lisäsimme makuuhuoneisiin kiinteät hyttysverkot, joten ei tarvitse pelätä ampiaisia tai joutua hyttysten kiusaamaksi. Eikä teippailla irtoverkkoja ikkunoihin...


LVI-suunnittelu saatiin päätökseen. Huomasimme viime hetkillä lisätä poistoilmaputken kodinhoitohuoneen/vaatehuoneen liukuovien taakse, jossa pesukone ja kuivausrumpu sijaitsevat.

Sähkösuunnittelussa olikin urakkaa, mihin pistorasioita, mistä valoja ohjaillaan, millaisia valolähteitä jne. Suunnittelu on saatu lähes valmiiksi, joitakin valaisimia jää uupumaan, mutta ne ehdimme vielä löytää. Opin monta pientä asiaa valaistuksesta, mutta siitä oma postaus.

Kiitos  Vänttilän reippaille raksamiehille, jotka ovat urakoineet päätalon seinät valmiiksi ja aloittavat katon rakentamisen.

t hanna

2 kommenttia:

  1. Huh, oli todellakin kivaa miettiä sähkösuunnitelmaa jo kun ei ole edes seiniä vielä pystyssä. Loppupeleissä käytäntöhän sen vasta kertoo mitkä olisi ollu fiksuimmat paikat esim. painikkeille ja pistorasioille. :)

    Teillähän mukavasti kanssa jo edistyy! :)

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta, vaikea miettiä miten asiat toimivat sitten arjessa. Ja parasta totutella siihen ajatukseen, että kaikki ei ole täydellistä enkä voi tässä vaiheessa osata (enkä jaksakaan) miettiä kaikkia loppuun asti.

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!