torstai 13. syyskuuta 2012

Takkanurinaa

Meille on vaikea takkayhtälö eikä aiemmin esittelemistäni (vilkaise niitä tästä) takoista monikaan käy meille. Eli takka on nurkassa ja sen hormin pitäisi mennä heti alakerrasta ulos (ei siis perinteisesti läpi toisen kerroksen ja katon).


Musta neliötakka on Ausroflamm Slim 2. Kyseessä on kaminan tapainen kiertoilmatakka, jossa ainoana kulmatakkana hormiliitos sivussa (yleensä takana). Tämä on suosikkivaihtoehto, sillä kaminan mallinen olisi keveän näköinen kulmassa. Kulmikas muotokieli sopii muihin kulmikkaisiin valintoihin. Musta väri tuo terävyyttää valkoiseen tilaan. 

Pyöreä takka on Jotul FS 84. Takka rakennetaan elementeistä, joten hormireiän voi porata haluamaan suuntaan ja valmiiksi poratun aukon voi peittää. Pyöreä muoto sopisi nurkkaan, eikä näyttäisi täyteen ahdatulta. Onko malli vain liian "kantri" meidän moderniin taloon?

Valkoinen neliötakka olisi paikallaan muurattava, jossa Sparthermin Mini 2lrh -takkasydän (ei kuvassa). Muurattavaan takkaan voi luonnollisesti rakentaa hormiaukon mihin tahansa. Tämä takka täyttäisi koko nurkan ikkunasta ikkunaan. Onko liian ahtaan näköinen?

Miksi muut vaihtoehdot eivät käy?
Vaihtoehto A, hormi menisi suoraan seinän kulman kohdalta ulos, joka tietysti rakenteellisesti mahdoton ratkaisu. Näitä ns. luonnotomia esimerkkejä on netissä paljon; kulmassa olevassa takassa on takana oleva hormi. Kuvia on muokattu, sillä todellisuudessa tällaisia vaihtoehtoja ei voi rakentaa.

Vaihtoehdossa B hormi tulisi takan päältä ja kääntyisi sieltä ulos. Tämä ei ole esteettisesti kovin kaunis vaihtoehto, joten siksi poissuljettu.


Näistä kolmesta teemme siis valintamme. Kerro jos olet nähnyt muita vaihtoehtoja!

t hanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!