tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ruokailupöydän lamppu

Saimme asennettua ruokapöydän päälle lampun. Lamppu on klassinen Artemiden Tolomeo Sospensione ja sen varjostimet ovat aivan vaalean harmaat (Satin, koko small).

Ja nyt se on oikealla korkeudella eli tarpeeksi matalalla (n. 60 cm pöydän yläpuolella). Vanhassa kodissa se oli liian korkealla, sillä meillä oli ruokailutilassa korotettu katto. Eikä tätä lamppua voi pidentää kuin määrätyn mittaiseksi, sillä lampussa ei ole johtoa vaan se roikkuu tangon varassa. Lamppua ei voi myöskään laittaa toiseen paikkaan pelkän koukun varassa, sen vuoksi lampulle on varattu pistorasia myös silloin kun pöytä on sijoitettu toisin päin.


Lampun kaksi valaisinta on ehdoton pitkälle pöydälle. Keskellä oleva valaisin jättäisi pöydän päät pimeäksi. Tämän huomaa erityisesti iltavalaistuksessa, jossa ei ole muuta valoa kuin ruokailupöydän lamput.
Pienistä asioista osaa olla iloinen: lamppu oikealla korkeudella:). Onneksi nyt pärjätään pitkälle pelkällä auringon valolla, mutta pakkaset voisivat jo loppua.

Aurinkoista viikkoa!

t hanna

16 kommenttia:

 1. Hanna, ihailen aina pitkälle mietittyjä käytännöllisiä ratkaisuja. Tämä on sellaisesta hyvä esimerkki! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Tässä projektissa oli kyllä monta juttua jota piti yrittää miettiä mahdollisimman pitkälle, joka kerta en kyllä ehtinyt...

   Poista
 2. Tuo valaisin on kyllä ihan mielettömän hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vanha valaisin on vieläkin yksi suosikkini:).

   Poista
 3. Upea lamppu! Ja juuri näin kun totesit - lampun korkeudella on valtava merkitys tunnelmaan ja valaisutehoon. Harvoin näkee oikeaoppisesti valaisimien paikkoja mietittynä. Tai ainakaan tätä korkeusjuttua ei juuri edes ajatella.

  Hyvä sinä, oikein onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JuttaEmilia:). Korkeus tuntuu kyllä hyvältä, on kodikkaampikin kun lamppu on tarpeeksi matalalla.

   Poista
 4. Kompataan vähän muita, mutta todetaan että aivan ihana valaisin! :)/

  VastaaPoista
 5. Onpa veikeä valaisin ja kaunista, sopii mainiosti tuohon ruokapöydän päälle!

  VastaaPoista
 6. Hei Hanna!

  Olen pitkään etsinyt valaisinta ruokapöydän päälle, ja tämä näyttää meidän tyyliseltä, kiitos ideasta! Voitko kertoa kuinka pitkä on tuo valaisimen katosta tuleva varsi, ennen kuin valaisin haarautuu?

  -kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa, meidän valaisimen varsi on 88 cm, mutta varren mittaa voi säätää. Mittoja voi katsastaa esim. tältä sivustolta http://www.ambientedirect.com/en/artemide/tolomeo-sospensione-pergamena_pid_108_330.html.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!