torstai 7. marraskuuta 2013

Vähän parempaa makkararuokaa isälle

Rapeaksi paistetut mausteiset chorizot ja samettinen maa-artisokkarisotto, nam. Nämä maistuvat varmasti isällekin. Ruuanlaittoruokana tai alkupaloina vuohenjuustoleivät.





Kuvassa risotto on vähän kuivahtanut, kun nautin ruuasta kaikessa rauhassa ensi ja vasta sitten rupesin kuvailemaan:).



Reseptit talteen ja kokkailemaan:).

t hanna

Maa-artisokkarisotto 
Ohje sovellettu Pieni Vispiläkauppa -ohjeesta

Ensin maa-artisokka pyree

1 iso keltasipuli
5-7 isoa maa-artisokkaa
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
2 rkl vettä
2-3 dl vettä
Paahda kuorittuja kuutioituja maa-artisokkia pannulla kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää sipuli ja voi kuulota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisätään vettä niin, että kasvikset peittyvät ja haudetaan kypsiksi noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. 

Perusrisotto
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä


Lisäksi
3 dl maa-artisokkapyreetä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Kuullota sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia, lisää sitten riisi ja kuullotetaan muutama minuutti, älä kuitenkaan ruskista riisiä. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten noin 1 dl kasvislientä ja anna risoton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää aina  kasvislientä, kun edellinen liemi on haihtunut. Jätä risotto löysäksi. Kun riisi on sopivan al dente, lisää maa-artisokkapyree ja sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi, anna kiehahtaa uudelleen. Lisää juusto ja tarkista. Mausta pippurilla ja suolalla.

Paista pannulla ohueksi siivutetut chorizot ja lisää risoton päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!