torstai 2. tammikuuta 2014

Punaisesta siniseen

Ihanaa alkanutta vuotta teille ystävät!

Meidän vuoden ensimmäinen arkipäivä on ollut siivouspäivä ja samalla katosi meidän kodista joulu ja sen punainen väri. Siivouksen myötä löysin mökille tarkoitetun Klaus Haapaniemen kuvittaman Iittalan lautasen. Sen sininen innosti hakemaan vanhat Svensk Tennin norsutyynyt sohvalle. Josko alemyynneistä löytyisi jokin sininen torkkupeitto antamaan lisäsinistä. Onko kukaan sattunut törmäämään johonkin ihanaan sinisävyiseen vilttiin?
Lautasen seuraksi teippailin sinisävyisiä kortteja, jotka olen ostanut Bauhausmuseosta Berliinistä pari vuotta sitten. 

 

Ulkona alkoi sininen hetki:). Huomaatko meidän suuntaa vaihtaneen ruokapöydän? Tässä "asennossa" ja lisäpöydän kera tilaan mahtui uuden vuoden juhlissa seitsemän lasta ja kuusi aikuista.


Kuvassa näkyvässä lahjaksi saamassani kirjassa on upeita valokuvia linnuista talvella.Sininen on muutenkin hiipinyt pikkuhiljaa mieluisaksi väriksi. Vieläkin muistelen asuntomessujen Helena Karihtalan sisustamaa omakotitaloa, jossa oli sinistä siellä ja täällä. Meille haaveilen alakerran työhuoneen maalaamista syvän tummansiniseksi, mutta uskallankohan koskaan..?

t hanna

7 kommenttia:

 1. Mun torkkupeitto taitaa enempi olla turkoosi mutta kaunis se on.
  http://uuttavanhaalainattua.blogspot.fi/2013/12/lamminta-ylle.html

  Sininen näyttää joulunpunaisen jälkeen niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli heti mieleen Ani, se sinun torkkupeitto ja meinasin sitä mainostaa :D

   Poista
  2. Jep, oli kivannäköinen peitto. Vieläköhän niitä löytyisi..?

   Poista
 2. Hei! Minäkin olen kehittänyt talvisen ihastuksen mustikansiniseen (löytyy täältä postaus: http://hemmahosoja.blogspot.fi/2013/08/mustikansininen.html). Onnekseni mieheni sai työnantajalta viime vuonna pehmoisen torkkupeiton aivan ihanassa sinisen sävyssä, se koristaa nyt olohuonettamme - vilauksen siitä voi nähdä uudehkossa kirjoituksessani täällä: http://hemmahosoja.blogspot.fi/2013/12/kuukausi-uudessa-kodissa.html, tosin kuvassa vähän kirkkaampana kuin todellisuudessa. Peitosta vain ei löydy mitään tunnistetietoja, ainoastaan firman logo, joten joku halpisliikelahja se varmaan on... Näyttää raikkaalta valkoisen sohvamme kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää, raikkaalta. Mistäkähän minä löytäisin samantyylisen ja kun ehtisi ja viitsisi joskus lähteä kiertelemään kaupoille.

   Poista
 3. Mustikan sininen on nätti väri. Nyt ei tule mieleen mistä voisi katsoa peitettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nimenomaan mustikansininen on ihana, tarpeeksi tumma ja syvä väri.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!