sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Aasinkorvia

Hei, ihana kevätvalo on saapunut tännekin! Ja samalla tajusin, että nyt pitää hankkia keittiön välitilan ikkunaan kukkia. Yrttejä siinä olen aika-ajoin pitänyt, mutta ne tahtovat kuolla huonolla hoidollani. Mutta josko nämä aasinkorvat pärjäisivät.


Lehdet ovat kaikissa kolmessa kukassa vähän eri vihreät ja malli on melkein sydän:).


Ja auringonsäteet ylsivät jo melkein kukkiinkin asti kuvaushetkellä.Aasinkorvan sanotaan muuten puhdistavan huoneilmaa, joka tietysti on aina hyvä.

Mitä viherkasveja teillä on?

t hanna

8 kommenttia:

 1. Oioi miten kaunista! Tuo punasavi sopii todella hyvin keittiöönne. Minullahan ei ole yhden yhtä viherkasvia, enkä tiedä tuleekokaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punasavi tosiaan vähän pehmentää valkoisuutta. Ja tykkään kun kalkkivesi (tai jokin) tekee tuollaisia valkoisia rantuja ruukkuun.

   Poista
 2. Ihana valo. Meillä ei ole yhtään viherkasvia, en saa pidettyä niitä hengissä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, kyllä sitä nauttii näistä auringon pilkahduksista. Minulla on yksi kukka joka nuupahtaa kun se on kuiva, muttei kuole. Silloin muistan aina kastella sen ja samalla kierrän muutkin kukat. Eli valitsen sellaisia kasveja, joiden multa saa kuivahtaa. Nämä aasinkorvatkin ovat sellaisia.

   Poista
 3. Oi miten ihanat kasvit ja aurinko! Ja ihana keittiö ja ikkunalauta myös <3. Meillä ei tällä hetkellä ole juuri mitään kasveja, koska mieheni on hukuttanut kaikki aikojen saatossa liialla kastelulla eikä pikkulapsivuosina ole tullut hankittua uusia kähmittäväksi ja pudoteltavaksi. Uuteen kotiin olisi tarkoitus hankkia helppoja ja kauniita viherkasveja, ja pistinpä nuo aasinkorvat nyt heti muistiin. Yrttejä kyllä haluaisin myös keittiön ikkunalle kasvamaan, mutta nekö eivät ole helppoja hoidettavia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Meidän pojat ovat kasvaneet jo ohi ruukun pudottelun, sitä tosiaan kannattaa odotella. Tosin ruukut pitää nytkin olla tasojen takareunalla, ettei ohiviuhuvat pojat niitä pudota. Yrtit vaativat paljon valoa ja tasaista kosteutta, siksi ne eivät oikein menesty minulla.

   Poista
 4. Meillä on tuollainen samanlainen välitilaikkuna keittiön pesualtaiden ja hanan takana :-) Ja mulla on siinä kaksi pikkuista punaista ruukkua, joista toisessa mansikkakaktus ja toisessa jokin mehikasvi. Ja niitä yrttejä meilläkin nähdään tuossa kohtaa. Ei ole yrttien säilyminen hoidosta kiinni, ei niitä saa pidetyksi elossa Suomen talvessa ellei ole jotain lisävaloa niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kauniilta sinun kasvit:). Totta, yrtit kaipaavat tosi paljon valoa ja tasaista kosteutta.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!